Pretraga

Miočani humanitarnim koncertom za kolegicu skupili 8 tisuća kuna, akcija se nastavlja

A- A+

Učenici zagrebačkog Mioc-a odnosno XV.gimnazije sinoć su uspješno organizirali humanitarni koncert kojim su prikupili sredstva za pomoć svojoj bivšoj kolegici kojoj je zdravstveno stanje narušeno nakon teške nesreće koju je preživjela prije dvije godine. Event je održan u Kinu Mosor, a prema riječima organizatora okupilo se 500-ak ljudi. Do sada je skupljeno oko osam tisuća kuna, a humanitarna akcija se nastavlja do 28. lipnja.

Uspješnim humanitarnim koncertom pod nazivom Borba (Pi)jetlova u Kinu Mosor sinoć je službeno započela akcija kojom učenici zagrebačke XV. gimnazije (MIOC) namjeravaju prikupiti sredstva za pomoć svojoj kolegici Ani čije je zdravlje ozbiljno narušeno nakon što je prije dvije godine preživjela tešku nesreću. Usprkos činjenici da je u istom terminu nastupala i nogometna reprezentacija, 500-ak mladih se okupilo i donacijama prikupilo znatna financijska sredstva.

Izdvojeni članak

MIOC: Pismo i koncert za Aninu bolju budućnost

Dobar odaziv

– Mi smo počeli prikupljati donacije već prije nekoliko dana u školi, a nastavili smo i na koncertu. Ulaz je bio besplatan, a za donacije smo dijelili zahvalnice. Kad se odbiju svi troškovi mogu reći da smo do sada za Anu prikupili oko osam tisuća kuna, kazao nam je zadovoljno Lovro Marković, jedan od organizatora te dodao kako se nada da će se ta cifra u narednom periodu još i povećati.

Uz humano djelovanje ovi plemeniti srednjoškolci su se uspjeli i zabaviti jer je na koncertu nastupilo čak pet bendova. Polomljeni prsti, Achromatic Attic, Newton of the Isaacs, Proleter i Šank?! su zaslužni za raznovrsnu glazbenu ponudu u kojoj su svi mogli naći nešto za sebe.

Usprkos manjku vremena organizacija perfektna

– Vjerujem da su se svi dobro zabavili. Malo nas je u organizaciji omela kiša zbog koje smo zadnji čas morali mijenjati lokaciju. Bilo je planirano da svirka bude na igralištu kraj MIOC-a, ali nismo mogli riskirati. Zadovoljni smo kako je sve prošlo s obzirom na to da smo se izorganizirali u relativno kratkom roku. Imali smo i sreće jer su nam svi izašli u susret, a imali smo i podršku škole, otkrio nam je Marković.

Ova plemenita inicijativa učenika XV. gimnazije se nastavlja u iduća dva tjedna i završava 28. lipnja, a organizatori pozivaju sve ljude dobra srca da im se pridruže svojim donacijama na račun HR92 2390 – 0011 – 5000 – 71787