Pretraga

Miočanin pobijedio na jednom od najjačih informatičkih natjecanja na svijetu

A- A+

Epidemija koronavirusa mnoga je međunarodna natjecanja učenika preselila u online sferu. Na taj je način održano i jedno od najprestižnijih informatičkih natjecanja, Romanian Master of Informatics. Apsolutnu pobjedu odnio je hrvatski učenik, Dorijan Lendvaj.

Dorijan Lendvaj; foto: Hrvatski savez informatičara

Prošlog tjedna završeno je osmo izdanje međunarodnog informatičkog natjecanja Romanian Master of Informatics, (RMI 2020). Održano je online putem, a kako su priopćili iz XV. gimnazije u Zagrebu, hrvatski predstavnici na njemu su ostvarili jedan od najboljih rezultata do sada.

Naime, miočanin Dorijan Lendvaj ukupni je pobjednik ovog natjecanja, odnosno osvojio je prvo mjesto te je osvajač zlatne medalje. Uz Dorijana, Hrvatsku su predstavljala još trojica učenika XV. gimnazije u Zagrebu, koji su također ostvarili fantastičan rezultat. Patrick Pavić osvojio je zlatnu medalju s ukupno osvojenim 13. mjestom, a Krešimir Nežmah srebrnu medalju. Vito Anić, kojemu je ovo bilo prvo veliko natjecanje pet je mjesta bio udaljen od brončane medalje.

Voditelj tima bio je nastavnik iz XV. gimnazije u Zagrebu, Nikola Dmitrović, a u poretku ekipa miočani su osvojili četvrto mjesto u konkurenciji od 52 tima. Cjelovite rezultate možete vidjeti ovdje.

– Natjecanje se odvijalo prema točno definiranim pravila organizatora, uz snimanje natjecateljske prostorije i natjecateljskih ekrana. Natjecanje je provela XV. gimnazija, a tehnički dio natjecanja pripremio je i provodio Matej Ferenčević, naš nekadašnji učenik. Natjecanje su iz samoizolacije pisali pobjednik Dorijan i Krešimir, stoji u priopćenju XV. gimnazije u Zagrebu.

Miočanin pobijedio na jednom od najjačih informatičkih natjecanja na svijetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap