Pretraga

Naši klinci briljirali na Informatičkoj olimpijadi: Dorijan prvi, a zlato dobio još jedan Hrvat

A- A+

Dorijan Lendvaj prvo mjesto, zlato za Patricka Pavića, a bronca za Marka Dorčića i Frana Babića. Rezultati su to Srednjoeuropske informatičke olimpijade koja se održala u Varaždinu i još jednom pokazala koliko sjajne klince imamo.

informatička olimpijada

Foto: Varaždinska županija PR

Dorijan Lendvaj iz Hrvatske i Alexandru Luchianov iz Rumunjske pobjednici Srednjoeuropske informatičke olimpijade u Varaždinu. Podijelili su prvo mjesto s najvećim brojem osvojenih bodova, točno 540, a zlatna medalja je, osim njih dvojice, otišla u ruke još jednog Hrvata, Patricka Pavića koji je imao nešto manji broj bodova, kao i Michału Stawarzu te Janu Strzeszyńskom iz Poljske.

Dva zlata i dvije bronce

Zlatni, srebrni i brončani svoje su medalje dobili jučer. Uručene su im na svečanosti zatvaranja Olimpijade u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, u Prvoj gimnaziji Varaždin, koja je bila domaćin ovogodišnjeg natjecanja.

Natjecala su se 52 srednjoškolca iz 12 zemalja, Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Švicarske (uživo) i Ukrajine (online), a svi sudionici bili su izabrani putem nacionalnih natjecanja u informatici. Osim dva zlata, za Hrvatsku su Marko Dorčić i Fran Babić osvojili brončane medalje.

Rješavanje zadataka na Srednjoeuropskoj je informatičkoj olimpijadi trajalo deset sati, a ukupno je bilo 6 zadataka olimpijske razine. Neki su to od najtežih zadataka koji se pojavljuju na olimpijadama i natjecanjima u informatici, no našim sjajnim klincima to nije izazivalo veće probleme.

informatička olimpijada

Foto: Varaždinska županija PR

Nagrada za one koji najbolje izgovore ‘Varaždin’

Čestitke organizatorima i mladim informatičarima uputio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

– Čast nam je i zadovoljstvo što smo imali priliku ugostiti vas, najbolje informatičare iz srednje Europe te što je naša Prva gimnazija Varaždin bila domaćin ovog natjecanja. Čestitam svima koji ste se natjecali, a posebne čestitke upućujem osvajačima medalja. Vjerujem da će vam Varaždin i Varaždinska županija ostati u lijepom sjećanju te da ćete nas opet posjetiti, rekao je župan Anđelko Stričak.

Ravnateljica Prve gimnazije Varaždin Janja Banić izrazila je ponos što su bili domaćin Srednjoeuropske olimpijade, a na svečanosti zatvaranja uručila je prigodne nagrade ekipama najboljima u aktivnostima izvan natjecanja, primjerice za najbolji izgovor imena – Varaždin.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom i uz potporu predsjednika Zorana Milanovića, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Varaždinske županije i Hrvatske zajednice tehničke kulture, a predsjednik Organizacijskog odbora bio je Krešimir Malnar.

informatička olimpijada
Share via
Copy link
Powered by Social Snap