Pretraga

Misteriozni um adolescenata: Evo što je kul među tinejdžerima

A- A+

Roditelji, ali i marketinški stručnjaci redovito se pitaju što je zapravo kul među mladima, a na to pitanje odgovorili su sami tinejdžeri odgovarajući na to pitanje na popularnoj web stranici Reddit.

Tinejdžeri su u velikoj mjeri oni koji utječu na to što će biti popularno, poželjno ili kul. Mnogi se intenzivno bave pitanjem što je među adolescentima zapravo kul, a tinejdžeri su im pomogli masovno odgovorivši na upravo to pitanje na Redditu.

Izdvojeni članak

Istina iza ‘najkul’ selfiea ikada

Tinejdžeri odgovorili što je ‘kul’

Tinejdžeri, obožavatelji selfija, tako znaju koje su društvene mreže i aplikacije sljedeći hit, mogu istaknuti nezaslužne glazbenike i predvidjeti kako će svjetska kultura izgledati u narednim godinama. S dolaskom novih trendova i tehnologija mladi postaju sve skriveniji od okoline, stoga je sve više onih koji pokušavaju razbiti zagonetku i rastumačiti mlade i njihovo ponašanje, piše Washington Post.

Kao što je gore navedeno, pomoć je ponudila popularna stranica Reddit, gdje su tinejdžeri odgovarali na pitanje što je danas kul. Čak 14 tisuća njih u samo sedam sati odgovorilo je na taj upit.

Kul je snapchat, ‘hejtanje’ i opijanje

Prema njima, kul je snapchat. – Glupa igračka za mlade preko koje jedni drugima šalju gole slike, a koja je vrijedna četiri milijarde dolara, komentirao je Washington Post.

Izdvojeni članak

Kako mladi koriste Snapchat i zašto Facebook više nije ‘cool’

Mladima je također jako kul mrziti stvari koje su ‘kul’, opijati se do mučnine, raspravljati o obrvama, kretati se s društvom po gradu bez konkretnog plana i gledati Disneyev ‘Frozen’. Hejtanje na Facebooku također je omiljeno među adolescentima.

Vole i elektronsku glazbu, Ask.fm, Instagram, ali i poštivanje pravila

Među kul stvari spada i elektronska plesna glazba, Ask.fm, pamet, Vine, Instagram, naočale marke Rayban, Converse tenisice, kao i selfiji bez make-upa.

Pomalo iznenađujuće, no na popisu kul stvari jedno je mjesto zauzelo i poštivanje pravila i slušanje roditelja.