Pretraga

Mlada svjetska prvakinja tragično preminula: Bilo joj je tek 19, nastradala je tijekom treninga

A- A+

Slovenska reprezentativka u skijaškom trčanju, Hana Jamnik, tragično je preminula u Norveškoj tijekom treninga za novu sezonu. Detalji još nisu u potpunosti poznati, no slovenski mediji navode da se u 19-godišnjakinju zabio kamion dok je trenirala.

Screenshot: Twitter

Tragične vijesti stižu iz Slovenije. Hana Jamnik, 19-godišnja reprezentativka u skijaškom trčanju, tragično je preminula na pripremama za novu sezonu u Norveškoj.

Kako prenosi slovenski portal Delo, u Hanu se zabio kamion u tunelu Botshei dok je trenirala na roler skijama. Po nju je ubrzo stigao helikopter te ju prebacio u bolnicu u Stavangeru, no ozljede su ipak bile preteške i liječnici joj nisu uspjeli spasiti život.

Izdvojeni članak
mato matić, slika i svijeća

Preminuo 20-godišnji nogometaš i polaznik Policijske akademije: ‘Hvala ti na svakoj minuti koju si proveo s nama’

– Imamo vozača i kamion pod kontrolom. Uzeli smo mu vozačku dozvolu i optužili ga. Uzeli smo mu i uzorak krvi kako bi potvrdili je li vozio pod utjecajem alkohola, rekao je predstavnik tamošnje policije.

Hana je prošle godine osvojila zlatnu i srebrnu medalju u Svjetskom prvenstvu mladih u skijaškom trčanju u Italiji. Osvojile je naslov svjetske juniorske prvakinje u klizačkoj tehnici te naslov doprvakinje u klasičnoj tehnici.

Slovenski skijaški savez izrazio je sućut obitelji mlade trkačice i zamolio je sve da se u ovim teškim trenucima poštuje privatnost obitelji.