Pretraga

Preminuo 20-godišnji nogometaš i polaznik Policijske akademije: ‘Hvala ti na svakoj minuti koju si proveo s nama’

A- A+

Mato Matić, mladi nogometaš i polaznik Policijske akademije, tragično je preminuo u 20. godini života. Od njega su se dirljivim pismom oprostili iz HNK Mladost iz Domaljevca, gdje je bio vratar, kao i iz Policijske akademije.

mato matić, slika i svijeća

Foto: Policijska akademija

U javnosti je odjeknula tragična vijest da je preminuo Mato Matić, 20-godišnji nogometaš iz Domaljevca i polaznik programa za policajce Policijske škole. Iznenada je preminuo u nedjelju 31. srpnja.

‘Isticao se vedrom naravi’

Na svojim se stranicama Policijska akademija oprostila od svojeg prerano preminulog polaznika te o njemu podijelili nekoliko riječi. Njegov prerani odlazak, napisali su, kod svih će ostaviti neizbrisiv trag, jer usprkos uloženom trudu i naporu u obuci, Mato je zauvijek zaustavljen u ostvarenju svojih mladenačkih snova – da postane policajac.

– Kolegice i kolege, polaznice i polaznici, nastavnici i nastavnice, razrednica odjela 19, voditelji odgojnih skupina i cjelokupno osoblje Policijske akademije pamtit će Matu kao osobu koji je prvenstveno obožavao policiju, poziv za koji se opredijelio s puno ljubavi i interesa. Isticao se svojim primjerenim ponašanjem i vedrom naravi, ljubaznošću, zainteresiranošću usvajanja što više vještina, a prvenstveno susretljivo pomažući svojim kolegicama i kolegama, polaznicima i polaznicama u usvajanju nastavnog gradiva, napisali su iz Policijske akademije.

Dodatno su izvijestili kako će ispraćaj prerano preminulog mladića biti danas u 16 sati na mjesno groblju u Domaljevac, u Orašju u Bosni i Hercegovini.

mato matić i kolege iz policijske akademije

Mato Matić s kolegama polaznicima Policijske akademije
Foto: Policijska akademija

‘Budi spokojan, budi miran, a mi ćemo nekako krenuti dalje’

HNK Mladost Domaljevac, za koji je Mato bio vratar, na društvenim se mrežama oprostio od svog prerano preminulog suigrača. Zadnju je, utakmicu, naime, odigrao tek dan prije svoje tragične smrti.

– Današnji dan će se pamtiti po gubitku jedne mlade duše, člana našeg kluba, člana našeg tima i osobe koja je od malena krasila kopačkama naš teren i naš gol. Crno je osvanulo jutro nad našim selom. Iskreno saučešće njegovoj obitelji, prijateljima i svima koji su ga poznavali. Jedan ovako mladi život ne bi smio ovako završiti. Mato se u zadnjih godinu dana posvetio nekim višim ciljevima, akademiji i policijskoj odori, a uz to nastavio je davati svoj doprinos i na zelenom travnjaku, napisali su jučer ujutro iz Kluba na društvenim mrežama.

U nastavku dirljive poruke svom su pokojnom suigraču zahvalili na svemu što im je pružio za vrijeme života.

– Hvala ti Mato na svakom treningu, na svakoj utakmici koju si odigrao i svakoj minuti koju si proveo s nama. Bodri nas sada s nekog drugog, boljeg mjesta, budi spokojan, budi miran, a mi ćemo nekako krenuti dalje, u tvoju čast. Neka ti je laka crna zemlja, topla postelja, a tvoj odlazak je znak da ništa u životu nema i neće imati smisla, da ništa materijalno nije vrijedno i da se nikad ne zna kako jedan dan može završiti. Mi ćemo se teško izboriti s tim da te nema, ali ostaje za tobom mnoštvo uspomena, puno smijeha i lijepih trenutaka. Počivao u miru Božjem anđele, napisali su.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid036rJZfzgoZJEPG33FEM9jvf7o5YgWcqZXyND2wark3cLenJ1oWsNR6XByNbbiLcmDl&id=100057843121588