Pretraga

Mladež HDZ-a ima novog-starog predsjednika, kaže da će širiti glas o uspjesima Plenkovićeve Vlade

A- A+

Maksimilijan Šimrak s 7.889 glasova podrške ponovno je odabran za predsjednika Mladeži HDZ-a. Na toj poziciji bio je i zadnje dvije godine, a podršku u kandidaturi dao mu je i eurozastupnik Tomislav Sokol. Šimrakov protukandidat bio je Ivan Pnjak koji je dobio pet posto glasova podrške. Šimrak u svom programu navodi da će dati doprinos javnim politikama za mlade te ‘pogotovo komuniciranju uspješnih rezultata sad već druge Vlade Republike Hrvatske predvođene Andrejem Plenkovićem’.

maksimilijan šimrak

Novo predsjedništvo Mladeži HDZ-a | foto: Facebook Mladeži HDZ-a

Na čelu Mladeži HDZ-a ostaje Maksimilijan Šimrak. Kako su iz Mladeži HDZ-a napisali na Facebooku, na 89 biračkih mjesta u nedjelju po načelu ‘jedan član, jedan glas’ snažnu podršku dobio je Maksimilijan Šimrak. On je pak na Facebooku napisao da je dobio 7.889 glasova, što je 95 posto glasova podrške, te je kazao da je to jasna poruka da su mladi zainteresirani za nastavak kreiranja konstruktivnih politika s ciljem povećanja životnog standarda svih mladih u Hrvatskoj.

Eurozastupnik Sokol kaže da je Mladež u zadnje dvije godine ostvarila sjajne rezultate

Šimrak je u svojoj objavi na Facebooku napisao i da ovaj rezultat pokazuje snagu zajedništva koja im je potrebna za superizbornu 2024. godinu te da se odmah nastavlja tamo gdje se stalo. Čestitao je i protukandidatima te svom timu na fer i poštenoj utakmici. Šimrakov protukandidat za predsjednika bio je Ivan Pnjak. Na izborima su odabrani i članovi Predsjedništva nacionalne Mladeži HDZ-a.

– Čestitamo predsjedniku Maksimilijan Šimrak koji je dobio snažnu podršku u novom mandatu, kao i zamjeniku predsjednika Domagoju Ćoriću, potpredsjednicima Sandi Liviji Maduni, Tinu Juraku, Leonu Lukiniću, Josipu Ukaloviću i Ivanu Skelinu, te članovima Predsjedništva Marku Brnjiću, Matiji Šanjugu, Marku Zadravcu, Domagoju Keloviću i Luki Knezu, stoji u objavi Mladeži HDZ-a.

Tomislav Sokol, zastupnik u Europskom parlamentu i međunarodni tajnik Akademske zajednice HDZ-a, još ranije je na svojim društvenim mrežama dao podršku Šimraku. Kazao je da je Mladež uz njegovo vodstvo u dvije godina ostvarila sjajne rezultate te da ne sumnja da će istim uspjehom nastaviti u sljedeće dvije izazovne godine. Šimraku je na pobjedi čestitao i Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu.

– Čestitam Maksimilijan Šimrak na obnovljenom povjerenju najveće političke organizacije mladih u Hrvatskoj, kao i izabranim potpredsjednicima, članovima Predsjedništva i vodstvima lokalnih organizacija Mladež HDZ. Neka vas nitko i ništa ne obeshrabri u uključivanju u javni život i dokazivanju da ste na razini zadatka za doprinos svojim zajednicama u sve zahtjevnijem vremenu pred nama, napisao je na Facebooku.

Izdvojeni članak
Savjet mladih Republike Hrvatske

U novom tijelu Savjeta mladih RH prevladava Mladež HDZ-a: To nas ne treba začuditi

‘Dat ćemo doprinos komuniciranju uspješnih rezultata sad već druge Vlade Republike’

U svom programu za predsjednika Mladeži HDZ-a Šimrak je istaknuo pet prioritetnih područja. To su usvajanje znanja i vještina, stjecanje radnog iskustva, kvalitetniji život, izazovi i prilike te vrijednosti i identitet.

– Kao i uvijek, Mladež će biti najagilniji dio stranačke infrastrukture, dat ćemo doprinos javnim politikama za mlade, a pogotovo komuniciranju uspješnih rezultata sad već druge Vlade Republike Hrvatske predvođene predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, stoji u uvodnom govoru Šimraka u programu.

U programu Šimrak piše i pet ključnih točaka – vrijednosna ukorijenjenost i prepoznatljivost Mladeži, snažna i agilna stranačka infrastruktura, pozicioniranje mladih u stranci i u društvu, aktivan angažman Mladeži u zajednici te sudjelovanje Mladeži u nacionalnoj političkoj areni i na međunarodnoj razini. Prva od njih o vrijednosnoj ukorijenjenosti sastoji se od nekoliko podnaslova – Mladež VS dežurni pesimisti, Mladež VS lijeve ideologije, Mladež VS izolacionisti, Mladež VS populizam,  Mladež VS huškači, ,Mladež vs karijerni aktivisti, Mladež VS ideologija odrasta, mladež VS narodne straže te Mladež VS negativni društveni fenomeni.

Izdvojeni članak
Performans Foruma mladih SDP-a ispred središnjice HDZ-a

SDP-ovci na performansu ispred HDZ-a: ‘Mladi si jedino mogu priuštiti spavanje u kartonskim kutijama’

‘Mladež je antipod izolirajućim tendencijama pojedinih podmladaka stranke s ideoloških rubova političke scene’

– Mladež je organizacija koja potiče razvoj znanja i vještina mladih članica i članova te se zalaže za izvrsnost i akademsko poštenje uz borbu protiv svih negativnih društvenih fenomena. Mladež je organizacija koja vjeruje hrvatskoj policiji i svim drugim službama. Mladež je organizacija koja domoljublje pokazuje kroz brigu o okolišu i Lijepoj našoj koju ostavljamo novim generacijama. To je okosnica modernog suverenizma što postižemo i kroz očuvanje prirodnih i društvenih posebnosti koje su dio nacionalnog identiteta, stoji u programu.

Nadalje, navodi se i da je Mladež ponosna na postignuća Hrvatske, želi stvarati sretniju i uspješniju Hrvatsku te da se zalaže za njenu demografsku opstojnost, ‘protiv dežurnih pesimista i kreatora kaosa’. U programu stoji da će redovite sjednice Predsjedništva Mladeži biti dva puta mjesečno te da će postojati precizna baza članstva te životopisa koji će služiti i za predlaganje stažiranja i drugih prigoda.

– Mladež je generacija ponosna na povijest i na nacionalno zajedništvo hrvatskog naroda, koja je zahvalna hrvatskim braniteljima za slobodu i organizacija koja je dokazani antipod lijevim opcijama koje nakon osam godina žele svoje vrijednosti u prvom planu. Kao proeuropska organizacija, Mladež je antipod izolirajućim tendencijama pojedinih podmladaka stranke s ideoloških rubova političke scene jer Hrvatska je jača što je snažniji njezin međunarodni položaj u geopolitički nesigurnim vremenima, osobito kao članici Europske unije i saveznici u okviru NATO-a. Mladež je organizacija koja poštuje svakoga i nikoga ne ostavlja po strani. Prioritet je izgradnja uključivog i tolerantnog društva u kojem se svaka mlada osoba osjeća sigurno, slobodno od nasilja, fizičkog i elektroničkog, te društva koje osigurava zaštitu privatnosti, podataka i digitalnog identiteta mladih, piše u programu.

Cijeli program možete pogledati u dokumentu ispod. Ako vam on nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab