Pretraga

Mladež HNS-a želi izbaciti vjeronauk iz škola

A- A+


Izdvojeni članak

Počinje bitka za legalizaciju lakih droga i prostitucije u Hrvatskoj

Mladež HNS-a smatra da se vjerounak treba izbaciti iz učionica i održavati se u vjerskim zajednicama. Na jučerašnjem predstavljanju svoje programske knjižice u Rijeci su istaknuli kako bi Hrvatska trebala prestati sa financiranjem vjerskih zajednica iz proračuna, jer iako nemaju ništa protiv niti jedne vjere smatraju da postoji problem oko izdvajanja za vjerske zajednice.

Mladi liberali jasno su dali do znanja što misle o vjeronauku u školama, što ne iznenađuje jer je i u samom programu Hrvatske narodne stranke stajalište koje se zalaže za odvajanje crkve od države.

Liberali su istaknuli kako bi se vjeronauk trebao održavati u vjerskim zajednicama, a ne u školama, te da zbog toga i vjerska obilježja poput križeva treba ukloniti iz svih javnih ustanova.
Mladež svoje stranke podržavaju i svi ostali liberali pa je tako saborska zastupnica HNS-a, Nada Turina Đurić ustvrdila kako knjižica Mladih HNS-a ‘otvara javne rasprave o važnim tabu temama, koje često izazivaju debate. ‘

Također mlade snage HNS-a tvrde da bi se novac koji država izdvaja za vjerske zajednice mogao puno bolje iskoristiti, kao recimo za financiranje škola i dječjih vrtića. Zbog toga su i za raskid ugovora Republike Hrvatske sa Svetom stolicom.