Pretraga

Počinje bitka za legalizaciju lakih droga i prostitucije u Hrvatskoj

A- A+

Mladež HDZ-a danas se oštro usprotivila zahtjevima mladih HNS-a za legalizacijom prostitucije i lakih droga, poručivši kako mladima, umjesto toga, trebaju radna mjesta i posao. HNS-ovci međutim tvrde da će se samo legalizacijom uspjeti uspostaviti prijeko potreban nadzor nad ovim problemima.

Protivimo se prijedlogu mladih HNS-a o legalizaciji prostitucije i lakih droga, poručili su iz mladeži HDZ-a.

Izdvojeni članak

Šokantno: Supstanca iz marihuane liječi rak

 Napominju da se radi o običnim floskulama kad se tvrdi da bi se legalizacijom lakih droga smanjio broj ovisnika. Osvrnuli su se i na legalizaciju prostitucije.

– U devedesetpostotnoj katoličkoj zemlji nije u redu da se legalizira prostitucija i to na javnom mjestu, kazao nam je Pere Semren iz mladeži HDZ-a.
Semren navodi kako HDZ oduvijek ima ovakav stav u programu, a iznijeli su ga u javnost samo zato što ih je ‘HNS povukao za jezik’ pa su reagirali.

Samo uvođenjem reda imat ćemo kontrolu

Za razliku od mladeži HDZ-a, liberali imaju u planu krenuti s kampanjom za legalizaciju prostitucije i lakih droga.

– Ovo je pitanje temeljnih sloboda i suočavanja s problemima našeg društva. Trebamo pokušati uvesti reda i u prostituciju i u konzumiranje lakih droga, jer će država samo tako imati uvid i nadzor nad tom problematikom, poručila je Ana Borčić iz mladeži HNS-a.