Pretraga

Mladić prodao drogu djetetu: Maloljetnik mu nije platio pa ga istukao, no tu se nije zaustavio

A- A+

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1998.). Sumnja se da je 25-godišnji mladić na kolodvoru u Đakovu prodao marihuanu djetetu u vrijednosti od 300 eura. Dijete mu nije platilo pa ga je, sumnja se, naknadno istukao te mu uzeo mobitel.

policija

Foto: PU zagrebačka

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku sumnja da je 25-godišnji mladić na području Đakova učinio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama. Sumnja se da je marihuanu prodavao djetetu, a naknadno ha i istukao jer mu je maloljetnik dugovao novac, te se zbog svega protiv 25-godišnjaka pokreće istraga.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 25-godišnjak točno neutvrđenog dana početkom veljače 2023. godine, u Đakovu, iako svjestan da je prodaja droge zabranjena i da je oštećenik (2005.) dijete, odnosno osoba koja nema navršenih 18 godina života, postupio unatoč tome, odnosno suprotno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Osnovano se sumnja da je, sukladno prethodnom dogovoru, na prostoru autobusnog kolodvora prodao oštećeniku 50 grama droge tipa marihuana u zamjenu za novčani iznos od 300,00 eura, koji mu je trebao predati u roku od dva tjedna, stoji u priopćenju ŽDO Osijek.

Izdvojeni članak
Droga i novac pronađeni kod mladića|

Maloljetnik s prijateljem dilao drogu po županiji: Policija ih prijavljuje državnom odvjetništvu

Potom je, sumnja se, naknadno, u večernjim satima 27. veljače 2023. presreo dijete i zatražio da mu preda 300 eura koje mu duguje za drogu marihuanu.

– Kako je to prethodno opisano, no kako oštećenik nije imao novac, otvorenim ga je dlanom udario u lice, a potom još dva puta šakom u glavu, nakon čega mu je uzeo mobitel i zadržao ga za sebe. Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, stoji u priopćenju ŽDO Osijek.