Pretraga

Mladić svojim potezom pokazao da je obrazovanje važnije od posla

A- A+

Da se ne vrti sve oko novca te da on ipak nije najbitniji kao što u današnje vrijeme mnogi smatraju, dokazao je mladi milijunaš odbivši za mnoge ‘posao iz snova’ u jednoj od najvećih kompanija na svijetu te se umjesto toga radije odlučio za obrazovanje.

www.technobuffalo.com

Mladić koji je zaradio milijune prodavši svoju aplikaciju koju je napravio kao 15-godišnjak, odbio je posao u jednoj od najvećih kompanija na svijetu i to zato jer je radije odlučio upisati fakultet i obrazovati se, prenio je BBC.

Izdvojeni članak

Tinejdžer napravio aplikaciju za otkrivanje korumpiranih političara

S obzirom da je prodao svoju aplikaciju koju je izradio sa samo 15 godina za 30 milijuna funti kompaniji Yahoo, 18-godišnji Nick D’Aloisio o kojem smo već pisali na portalu, sada je odlučio upisati studij na Oxfordu, iako mu je Yahoo ponudio puno radno vrijeme i karijeru u Kaliforniji.

Ipak, ovaj mladić i dalje planira raditi na razvoju aplikacije koja je sada postala ‘Yahoo News Digest’ te je skinuta više od dva milijuna puta.

– Oduševljen sam što ću na Oxfordu studirati informatiku i filozofiju, rekao je mladić koji će u slobodno vrijeme i dalje voditi aplikaciju. Za BBC je ispričao i da će aplikacija dobiti verzije za Appleov novi iWatch te one sa Googleovim Android Wear OS-om.