Pretraga

Poznati teen poduzetnici bez srednje škole

A- A+

Ljudi se školuju kako bi stekli znanje za lakše snalaženje u okolini u kojoj djeluju, ali i ostvarili neke blagodati u životu. Međutim katkada stvari ne funkcioniraju prema očekivanjima, a dobar primjer su tinejdžeri i oni nešto stariji koji nisu maturirali, ali su postali milijunaši, zbog talenta ili sretnog i spretnog spleta okolnosti.

Obrazovanje često nije kriterij da bi se stekao novac ili reputacija. Neki od poznatih svjetskih multimilijunaša nisu završili fakultet, no u tekstu donosimo mlade ljude koji nisu završili niti srednju školu. Očito je njihov rani kontakt s biznisom, te suočavanje sa svakodnevnim problemima poslovnih ljudi, utjecao na to da obrazovanje ostave po strani. Nije nikada kasno, ali za sada ovi mladi milijunaši, nisu maturirali, piše Forbes.

Izdvojeni članak

U čemu je tajna: Ovi mladi milijunaši nikad nisu završili faks

Nedavno smo pisali o 15-godišnjoj Madison Robinson iz Teksasa, koja je prodajom japanki zaradila svoj prvi milijun. Ona još uvijek redovno pohađa nastavu, tako da ne ulazi u skupinu, koju ćemo predstaviti.

Justin Bieber

Ova mlada glazbena teen zvijezda, nije maturirala, ali je primjer mlade osobe koja se ekspresnom brzinom obogatila. U svojoj 19. godini Justin je već zakoračio u svijet tehnologije te otkupio udjele u velikom broju start up kompanija. Kako procjenjuje ugledni Forbes u dvije godine zaradio je čak 108 milijuna dolara.

Nick D’Aloisio

Njegovu smo također poslovnu aktivnost popratili. Naime Nick je već s 15 godina osmislio aplikaciju Summly, koja je okupljala vijesti s oko 250 najznačajnijih svjetskih portala. U dobi od 17 godina, veliki Yahoo je pokazao interes za Summly, a tinejdžer ju je odlučio prodati. Zaradio je oko 30 milijuna dolara i radno mjesto u ovoj multinacionalnoj internetskoj kompaniji.

Brian Wong

Ovaj kinesko – kanadski 22-godišnjak, već je u dobi od 19 godina angažiran kao voditelj razvoja poslovanja u tvrtci Digg, da bi uskoro pokrenuo i vlastiti biznis. Riječ je o mobilnoj mreži za nagrađivanje Kiip, koja je izazvala svojevrsnu revoluciju u mobilnom oglašavanju.

Cameron Johnson

Ovaj 27 – godišnjak s prvim je biznisom počeo već s devet godina, kada je izrađivao pozivnice za zabave svojih roditelja. Nakon samo par godina, prodajući čestitke, pozivnice i oglasni prostor na internetu, zarađuje prvi milijun. Sa samo 15 godina postaje najmlađim članom uprave japanske kompanije Ty koja se bavi proizvodnjom plišanih igračaka.

Poznati teen poduzetnici bez srednje škole
Share via
Copy link
Powered by Social Snap