Pretraga

Tinejdžer svoju aplikaciju prodao Yahoo za desetke milijuna eura

A- A+

Britanski tinejdžer 17-godina star Nick D’Aloisio prodao je svoju aplikaciju pretraživaču Yahoo te utržio desetke milijuna funti. Ovime je postao jedan od najmlađih multimilijunaša, koji je vlastitim angažmanom zaradio novac. Njegova aplikacija ‘Summly’ okuplja vijesti najpopularnijih medijskih kuća.

Nick D’Aloisio 17-godišnjak je iz Velike Britanije tvorac je aplikacije, koju je prodao Yahoo i na taj način zaradio desetke milijuna funti, piše BBC. Njegova aplikacija Summly okuplja vijesti najznačajnijih svjetskih medija. Ovom trgovinom postao je jedan od najmlađih multimilijunaša, koji je vlastitim trudom zaradio novac.

Spomenutu aplikaciju osmislio je sa samo 15 godina te vrlo brzo skupio preko milijun funti investicija. Summly uskoro prestaje postojati, a obuhvaćala je medijski sadržaj 250 svjetskih medijskih kuća. No, neke će postavke koje su bile unutar aplikacije, koristiti multinacionalna internetska korporacija Yahoo, a na njima će kroz par tjedana mladić početi raditi.

Izdvojeni članak

Intervju: Aplikacija za traženje plaža najbolja srednjoškolska Ideja godine

Mladić je na pitanja britanskih medija, što će učiniti sa zarađenim novcem rekao da voli tenisice, pa će si kupiti novi par ‘nikeica’, a vjerojatno i novo računalo, a ostatak staviti na banku i sačuvati, budući da trenutno nema ozbiljnijih troškova.

Poznati internetski pretraživač i multinacionalna kompanija Yahoo starija je dvije godine od D’Aloisia, koji će sada biti njen član.