Pretraga

Mladić ubio mačku u Imotskom: Maturant je navodno mučio kod srednje škole, policija istražuje

A- A+

Udruga za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški je otkrila da je mladić ubio mačku ispred srednjoškolskog centra u Imotskom. Policija je potvrdila da provodi istragu, a na društvenim mrežama je krenula hajka na osumnjičenog mladića. Stoga se udruga koja je prijavila slučaj, morala brzo ograditi od riječi mržnje prema sumnjivcu i njegovoj obitelji. No, ranije su rekli da su zamjerili školi što nije prijavila slučaj. Ubojstvo i mučenje životinje se navodno dogodilo pred očima drugih učenika. Počinitelj je navodno maturant Ekonomske škole, ali službena istraga još nije završena.

Ubijena i mučena mačka kod srednjoškolksog centra u Imotskom. Foto: Udruga za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški – Imotski/Facebook

Nasilje nad životinjama je uvijek duboko uznemirujuće, a sve je još tragičnije kada su u ovakav zločin uključeni mladi. Tako je putem svojeg Facebooka imotska  objavila uznemirujuće vijesti o ubojstvu mačke. Kako su naveli, incident se dogodio ispred srednjoškolskog centra u Imotskom, navodno je maturant tamošnje Ekonomske škole mučio i ubio životinju, a udruzi je stiglo više dojava o cijelom incidentu. Maturant je ubojstvo mačke izvršio navodno pred drugom djecu na ulazu u školu.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Učenik u ruksaku ‘prošvercao’ malenu mačku u učionicu: ‘Da sam nastavnik dala bih ti 5’

Policija provodi istragu: Nisu potvrdili da je mladić pronađen

– Obavijestili smo MUP i očekujemo postupanje. A mladom gospodinu monstrumiću i njegovoj obitelji poručujemo da je bolje za njih da sami odu na policiju. Pretpostavljamo da je maca bila vlasnička i da vlasnici žive negdje u blizini srednjoškolskog centra pa Vas molimo, ako znate tko bi mogao biti vlasnik, da istog obavijestite o događaju i zamolite ga da se javi nama ili policiji. Molimo i sve one dobre i savjesne ljude koji imaju još neke informacije o cijelom ovom događaju da ih jave nama ili policiji, pozvali su iz Udruge za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški.

Kontaktirali smo nadležnu Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku. Kratko su nam potvrdili da su u srijedu zaprimili prijavu vezano uz mučenje i ubijanje životinje u Imotskom, ali više detalja nisu mogli komentirati. Naveli su samo kako provode istragu i ‘poduzimaju sve radnje’ kako bi provjerili i utvrdili činjenice oko ovog događaja. Iz udruge su tvrdili da je osumnjičeni mladić već ispitan i da je očevid napravljen. No, policija nam je rekla da više detalja osim da je istraga u tijeku, ne mogu otkriti.

Izdvojeni članak
pas i mačka

Kućni ljubimci i studentski život: Razmotrite prednosti i mane prije nego se odlučite na ovaj korak

Osude i mržnja pljušte društvenim mrežama

Udruga za zaštitu životinja iz Imotskog je također navela i da zamjeraju školi i učenicima jer ih nisu obavijestili o mačiću. Da su dobili dojavu, ističu, mogli su ga preuzeti i spasiti mu život. Također, istaknuli su i da je škola trebala obavijestiti policiju ali i Centar za socijalnu skrb, ako je učenik maloljetan. Napomenuli da je ubojstvo životinje kazneno djelo i da su spremni podnijeti kaznenu prijavu, ako policija to ne učini po službenoj dužnosti. Podsjetili su i da zakon za ovakav zločina predviđa kaznu zatvora do jedne godine.

Informacije koje je udruga za zaštitu životinja objavila dovela je do velikog bijesa među njihovim pratiteljima. Neki su objavljivali navodne detalje o mladiću koji je ubio mačku, njegovoj obitelji te je rasprava krenula u iznimno lošem pa i nasilnom smjeru. Stoga su iz Udruge za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški reagirali novom objavom gdje se ograđuju od prozivanja roditelja mladića, škole i školskih djelatnika. Budući da ne znaju je li mladić punoljetan, poručili su da neće otkrivati identitete osumnjičenog.

–  Uvjereni smo da ni roditeljima ni školi nije lako ‘izlaziti na kraj’ s takvim mladima. Mnogi mladi imaju razne poteškoće u ponašanju, a neki su jednostavno, kako bi se kod nas reklo – naopaki. Ne treba zbog toga nikoga prozivati, a još manje proklinjati ili slično, zaključili su iz aktivisti za zaštitu životinja iz Imotskog.