Pretraga

Mrsić nakon četiri godine zaključio da hitno treba povezati obrazovanje s tržištem rada

A- A+

Ministar Mirando Mrsić je na Vijeću studenata veleučilišta i visokih škola, koje se održalo prošli utorak na Veleučilištu Velika Gorica, održao predavanje o ciljevima i rezultatima programa ‘Garancija za mlade’. Nakon četiri godine svog mandata istaknuo je kako bi zbog boljeg zapošljavanja mladih hitno trebalo pokrenuti jače mjere povezivanja obrazovanja s tržištem rada.

foto: Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić je u prezentaciji programa ‘Garancija za mlade’, nakon četiri godine svog mandata, napomenuo kako hitno treba pokrenuti jače mjere povezivanja visokog i strukovnog srednjoškolskog obrazovanja s tržištem rada. Inače, gorući problem nezaposlenih mladih dugoročno neće biti riješen.

Izdvojeni članak

Mjere zapošljavanja smanjile nezaposlenost mladih za 20 posto

Mladi poslodavcima moraju jasno prikazati što dobivaju njihovim zaposlenjem

U svojem predavanju na 20. sjednici Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola, koje se održalo u prostorijama Veleučilišta Velika Gorica, istaknuo je i kako osobe bez radnog iskustva moraju poslodavcima znati jasno prikazati što dobivaju njihovim zaposlenjem.

Zbog toga je važno da se i mladi što kvalitetnije upoznaju s mjerama Vlade RH, kojima je cilj riješiti problem nezaposlenosti među ovom ugroženom skupinom. Kako bi olakšali pristup potrebnim informacijama napravljena je i internet stranica na kojoj se mogu pronaći sve mjere i poticaji za mlade i njihove potencijalne poslodavce.

Izdvojeni članak

Kako je ministar Mrsić izigrao mene i cijelu generaciju mladih

Nakon stručnog osposobljavanja zaposleno 60 posto korisnika mjere

Podizanjem naknada za najpopularniju mjeru Stručnog osposobljavanja
bez zasnivanja radnog odnosa ministarstvo je poboljšalo poziciju mladim
osobama bez staža, a Mirando Mrsić u svojoj je prezentaciji
izdvojio i podatak prema kojem 60 posto korisnika te mjere je kasnije i
zaposleno.

Za kraj je savjetovao srednjoškolce i studente
te im objasnio kako i sami moraju znati poslodavcima jasno prikazati što
dobivaju njihovim zapošljavanjem i zašto će im se ono isplatiti.

– Zajedništvo i snaga koje ovako složeno tijelo pokazuje, a zastupa interese studenata i državnih i privatnih fakulteta, treba biti jasan smjer napretka u kojem sinergijom znanosti i struke dugoročno dobiva čitava  Hrvatska, zaključio je predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Karlo Kolesar.