Pretraga

MZO dodijelio više od 370 tisuća eura osnovnim i srednjim školama: Provjerite je li i vaša na popisu

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinanciralo je osnovnim i srednjim školama projekte koji se tiču rada s darovitim učenicima tijekom školske godine 2023./2024. Ukupno je dodijeljeno više od 370 tisuća eura i to 146 škola. Najveći pojedinačni iznos koji je škola dobila za projekt je 4.000 eura što je dobilo ukupno sedam škola. Svrha ovog natječaja je bila pružiti financijsku potporu projektima usmjerenim na razvoj darovitih učenika u različitim kompetencijskim područjima. Koje su sve škole i s kojim projektima dobile novce možete pogledati u tekstu.

euri i zgrada MZO

foto: Canva/srednja.hr

Ukupno 146 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske dobilo je sufinanciranje projekata koji se tiču rada s darovitim učenicima tijekom školske godine 2023./2024. Ministarstvo znanosti i obrazovanja za te je projekte u listopadu ove godine pokrenulo natječaj s prvotnim iznosom od 300.000 eura, ali na kraju je ukupno dodijeljeno 374.517,34 eura.

Maksimalni iznos koji je jedna škola mogla dobiti za svoj projekt je 4.000 eura, a to je dobilo sedam škola od ukupno 146 škola čiji su projekti prošli na natječaju. Projekti rada s darovitim učenicima trebali su obuhvaćati različite aktivnosti kao što su izrada otvorenih programa rada, suradnja s drugim ustanovama i korištenje tehnologije za pristup specifičnom znanju. Osim toga, mentorski rad s darovitim učenicima također je podržan ovim natječajem.

MZO je objavilo detaljan popis škola i njihovih projekata koje su odlučili sufinancirati, a tablica se nalazi u fotogaleriji iznad. Sredstva će se školama, prema mogućnostima izvršenja proračuna Ministarstva, isplaćivati u ratama. Osnovne i srednje škole prijavljene projekte moraju provesti tijekom školske godine 2023./2024.

Radi nadzora namjenskog korištenja obvezuju se Ministarstvu dostaviti financijsko i pisano izvješće o provedbi projekata koje treba sadržavati opis realiziranoga projekta, rezultate projekta, popis korisnika projekta što uključuje učenike i druge korisnik te financijski pregled realizacije ukupnih sredstava uz detaljno dokumentiranje svih troškova. Izvješće se podnosi odmah nakon izvršenja projekta, a najkasnije do početka školske godine 2024./2025.