Pretraga

Na norijadi u Koprivnici palili klupe, u gradu ne razumiju kako je do toga došlo

A- A+

Grad Koprivnica svojim je maturantima organizirao dvodnevno druženje u gradskom parku, što su neki od mladih zloupotrijebili. Tako se ovih dana broji šteta razbijenih izloga, zapaljenih klupa i demoliranih vrata. Grad je osigurao zaštitarsku tvrtku i nije im jasno kako je došlo do štete uz zaštitare, dok se u zaštitarskoj tvrtki pravdaju da je ipak riječ o jednoj veseloj srednjoškolskoj manifestaciji te da je riječ o ekscesima pojedinaca.

podravski.hr

Nakon što su komunalni redari u Koprivnici jučer ujutro zatekli razbijena stakla butika i potrgana vrata toaleta, jutros su ponovno naišli na slične posljedice. Koprivnički delinkventi su u parku, u kojem imaju dozvolu slaviti ova dva dana, spalili klupe. Sumnja se na maturante koji su ‘ponorili’ no to još nije potvrđeno. Iako je grad osigurao zaštitare, njima su ipak neke stvari promakle.

Izdvojeni članak

Foto i video: Šou na trgu, kupanje u Manduševcu i osječka Quadrilla

Ne moraju nužno maturanti biti odgovorni za demoliranja

Razbijanje izloga trgovina, demoliranje javnog toaleta u gradskom koprivničkom parku i paljenje klupa; rezultati su to norijade u Koprivnici. – S obzirom da se proslavi srednjoškolaca već tradicionalno pridružuju i ostali stanovnici Koprivnice, većinom mlađe populacije, ne možemo i ne želimo tvrditi da su za uništavanje imovine krivi isključivo maturanti, potvrdili su nam iz grada Koprivnice.

No upravo zbog mogućih ekscesnih situacija i prošlogodišnjih iskustava, iz grada su o zabavi maturanata izvijestili nadležnu Policijsku upravu.

– Trenutno se radi očevid na mjestu događaja, no moramo imati na umu da nije moguće sva oštećenja u gradu pripisati maturantima, jer je i netko drugi mogao biti odgovoran, kazala nam je Dijana Žagar iz Policijske uprave Koprivničko – križevačke. Kako su uz maturante na proslavi u parku bili i neki mlađi školarci, šteta se ne bi trebala pripisati cijeloj generaciji koja broji 682 maturanta kojima je danas zadnji dan obrazovanja u školskim klupama.

Izdvojeni članak

Razbijali izloge i iščupali drvo: Koprivnički maturanti pokazali ružno lice norijade

‘Ne treba ocrniti jednu ugodnu manifestaciju zbog pojedinaca’

Zbog očuvanja gradske imovine, iz grada su unajmili tvrtku ‘Zaštitar – Sučić’ kako bi njihovi zaštitari pazili na maturante i to od 14 sati do ponoći, posljednja dva dana.

Postavlja se pitanje, kako je moguće da je nastala tolika šteta, ako su zaštitari gotovo cijelo vrijeme bili uz maturante te je grad od zaštitarske tvrtke zbog toga zatražio pismeno obrazloženje.

– Naši zaštitari obavili su 99, 9 posto posla. Onaj jedan alkoholizirani ekscesni maturant koji je nešto i demolirao, njega je procesuirala policija, kazao nam je Dane Sučić, direktor nadležne zaštitarske tvrtke.

Sučić dodaje kako je riječ o osjetljivoj povorci, jer su svi nabijeni emocijama i prilično alkoholizirani, no da je to bila jedna vesela povijesna norijada.

– Riječ je o pojedincima koji su napravili štetu, a njihovi roditelji će snositi troškove. Ne treba ocrniti jednu ugodnu srednjoškolsku manifestaciju zbog pojedinaca, zaključio je Sučić.

Za više informacija o norijadi 2013. godine pogledajte ovdje:

Foto i video: Šou s norijade

U Dubrovniku ususret norijadi vandali uništili školu

Labinski maturanti bacali petarde u školi, pa ravnatelj otkazao nastavu

Oko pet tisuća maturanata razbija svjetski rekord

Cijelu fotogaleriju norijade možete pogledati ovdje i označiti sebe i svoje prijatelje.