Pretraga

Vjeroučitelju se sprema izvanredni otkaz: Njegovim mrzilačkim izjavama počinje se baviti i policija

A- A+

Ne smiruju se reakcije na divljačke izjave i stavove vjeroučitelja Krešimira Bagarića, koje je na nastavi vjeronauka u Osnovnoj školi Matija Gubec na zagrebačkoj Knežiji mobitelom snimio jedan osmaš koji je prisustvovao ovom ‘predavanju’. Danas je ekspresno pokrenuta procedura izvanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelju, a Državno odvjetništvo priopćilo je da je nadležnoj policijskoj upravi naložilo provođenje izvida vezano za stravičan sadržaj izjava vjeroučitelja.

Foto: Screenshot Youtube

Kako javlja Jutarnji list, ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca Ljiljana Klinger pokrenula je proceduru izvanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelja Krešimira Bagarića. 

– Gospodin Bagarić je na bolovanju, a naša je procedura debelo u tijeku. Zlouporabio je poziciju učitelja, zloupotrijebio je djecu za svoje besprizorne izjave i osobno sam toliko zgrožena da mi uopće nije bitna pozadina, odnosno je li on ‘puknuo’, je li nešto u njemu tinjalo…, rekla je Klinger za Jutarnji list.

Ravnateljica škole: ‘Sigurno je jedno, održao je zadnji sat vjeronauka’

Izdvojeni članak

Nastava vjeronauka: Vjeroučitelj pred osnovcima zazivao ubojstva i proklinjao ‘do sedmog koljena’

Dodaje da se radi o nečemu “što se naprosto ne smije pojaviti u čovjeku koji radi posao u školi, osobito onome tko je vjeroučitelj, uz to i razrednik”.

Vjeroučitelj je u ovoj školi radio desetak godina i kako kaže ravnateljica, s njim nije bilo problema, a za snimku je doznala iz medija. Jutarnjem je kazala i da je snimka nastala na dan izricanja presude Slobodanu Praljku te da je to očito je bio okidač za Bagarića. Upitana o tome koliko traje procedura izvanrednog otkaza, ravnateljica je kazala kako je sigurno da je Bagarić održao zadnji sat vjeronauka.

Državno odvjetništvo naložilo policiji provođenje izvida

Oglasilo se i Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje je naložilo nadležnoj policijskoj upravi provođenje izvida vezano za stravičan sadržaj izjave vjeroučitelja, i to radi utvrđenja elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

– O rezultatima izvida kao i državnoodvjetničkoj odluci u predmetu javnost će biti pravovremeno obaviještena, stoji u priopćenju DORH-a.

MOST i GLAS oštro osudili izjave vjeroučitelja

Izdvojeni članak

Ravnatelj o postupku vjeroučitelja: Učenik treba dobiti opomenu zbog snimanja, a istragu treba provesti kao da snimka ne postoji

Iz Mosta nezavisnih lista reagirao je politički tajnik Nikola Grmoja.

– To je apsolutno nedopustivo, a tim je gore da je taj čovjek vjeroučitelj. Kao čovjek i političar to apsolutno osuđujem, rekao je Grmoja te dodao kako smatra da postupci jednog čovjeka ne trebaju dovoditi u pitanje cijeli školski predmet, ali da treba oštro osuditi govor mržnje i takve izjave, neovisno koje predmete takav čovjek predaje.

Još sinoć na Facebooku se oglasio GLAS – Građansko-liberalni savez.

– Evo do čega dovode tzv. Vatikanski ugovori. Po jednome od njih ovakvi ljudi odlukom mjesnoga biskupa i bez ikakva utjecaja školskih odbora ulaze u naše škole i mržnjom truju našu djecu. I zato GLAS traži reviziju ili ukidanje spornih ugovora!, stoji u njihovoj Facebook objavi.