Pretraga

Najljepše priznanje za učenike: Zagrepčani Karla i Jan dobitnici su nagrade Luka Ritz

A- A+

Karla Jančić i Jan Filipović dobitnici su nagrade ‘Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost’. Nagradu im je uručio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i poručio kako ima viziju Zagreba kao tolerantnog grada bez obzira na podrijetlo, nacionalnost ili seksualnu orijentaciju.

Nagrada Luka Ritz(1)

Foto: Grad Zagreb

Dobitnici nagrade ‘Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost’ su Karla Jančić, učenica Osnovne škole Kustošija i Jan Filipović, učenik Škole za modu i dizajn. Nagradu tradicionalno dodjeljuje Gradska skupština Grada Zagreba na međunarodni dan tolerancije, 16. studenog u spomen na Luku Ritza, tragično preminulog zbog posljedica vršnjačkog nasilja.

‘Naša vizija Zagreba jest otvoreni i tolerantni grad’

Nagradu su im uručili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović. Poručili su kako je nagrada dio vizije Zagreba kao otvorenog i tolerantnog grada.

– Danas smo se okupili kako bismo nagradili učenike zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su se istaknuli u afirmaciji ljudskih prava, promociji tolerancije i solidarnosti te suzbijanju nasilja među mladima. Naša vizija Zagreba jest otvoreni i tolerantni grad, u kojem su svi dobrodošli, bez obzira na svoje podrijetlo, nacionalnost, boju kože, vjeroispovijest i seksualnu orijentaciju, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Nagrada Luka Ritz(2)

Foto: Karla Jančić | Grad Zagreb

Simbol otpora vršnjačkome nasilju

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović rekao je kako je Luka Ritz postao simbol otpora vršnjačkome nasilju te kako moramo učiniti sve kako bismo u što većoj mjeri iskorijenili vršnjačko nasilje u našem gradu, ali i u našim srcima.

Nagrada ‘Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost’ se dodjeljuje učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola Grada Zagreba koji su svojim djelovanjem znatno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, izrazitoj toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebice suzbijanju nasilja među mladima.

Nagrada Luka Ritz(3)

Foto: Jana Filipović | Grad Zagreb