Pretraga

Najluđe teorije zavjere o nestanku malezijskog zrakoplova

A- A+

Već šesti dan traje potraga za malezijskim Boeingom koji je prevozio 239 putnika i članova posade, a netragom je nestao. Nikome nije jasno kako je avion mogao samo netragom nestati, a kao što obično biva u takvim slučajevima, nije dugo trebalo da se razviju brojne teorije zavjere. Donosimo one najbizarnije.

Malezijski Boeing 777 s 239 putnika i članova posade nestao je 8. ožujka, a nitko ne zna gdje su zrakoplov i putnici. Cjelokupna javnost zgraža se nad činjenicom da je zrakoplov jednostavno nestao, a oni s bujnijom maštom već su se bacili na razvijanje teorija zavjere.

Izdvojeni članak

Teorije zavjere koje su se pokazale istinitima

Teroristički napad

Budući da su se pojavile informacije kakos u dva putnika letjela s ukradenim putovnicma i da vlasti istražuju ima li još sumnjivih dokumenata, normalno je da su mnogi pretpostavili da se radi o terorističkom napadu. Istražitelji su izjavili kako tu mogućnost ne odbacuju, no naglašavaju kako nema dokaza da se u zrakoplovu dogodio bombaški napad.

Spontana eksplozija

Nakon nekoliko dana potrage u vodi i dalje nisu pronađeni dokazi koji bi upućivali na pad zrakoplova. Više je istražitelja navelo mogućnost da je došlo do iznenadne eksplozije te da se zrakoplov raspao u zraku.

Zrakoplov je pao u Vijetnamu

U subotu su na obali uotkrivene naftne mrlje, a iako su istražitelji rekli da one nemaju nikakve veze s nestalim zrakoplovom, neki smatraju da su otmičari oteli putnike u napuštenoj vijetnamskoj zračnoj luci. Ova je teorija potaknuta iskazima nekih prijatelja i rođaka putnika kojima mobiteli zvone bez odgovora danima nakon nestanka.

Izdvojeni članak

Najbizarnije i uznemirujuće teorije zavjere

Izvanzemaljci ili promocija ‘Losta’

Neki teoretičari vjeruju da je riječ o otmici koju su izveli izvanzemaljci, dok neki misle i da je riječ o tajnom američkom napadu. Neki od teoretičara zavjere govore i da se radi o promociji serije ‘Lost’, piše Toronto Sun.

Avion je kod Kim Jong-una

Jedna od teorija je i da su Sjevernokorejci oteli avion. Ovdje se ne treba ništa previše objašnjavati.

Izdvojeni članak

Saznajte jeste li teoretičar zavjere

Sudbina

Nestanak aviona bio je unaprijed zapisan u samom svemiru. Reddit je preplavljen komentatorima koji su opsjednuti numeričkim podudarnostima vezanim uz ovu tragediju. – Let 370 nestane 7.3. na putovanju od 3700 km. Letio je visinom od 37.000 stopa pri zadnjem očitanju. Luigi Maraldi, čovjek od 37 godina, jedan je od ljudi čije su putovnice ukradene. Malaysia Airlinesom leti u prosjeku 37.000 putnika dnevno. Danas počinje teći 37. mjesec od tragedije u Fukushimi koja je smještena na 37 stupnju i dosad je prouzročila 37 ozljeda u elektrani, nalazi se na Redditu.

Zrakoplov su preuzeli duhovi

Prije nego su stručnjaci objasnili zašto putnicima i dalje zvone mobiteli, pojavila se teorija koja kaže da su telefoni još uključeni jer njima upravljaju duhovi.