Pretraga

Najmlađi načelnik (MOST) u Hrvatskoj na parlamentarnim izborima potukao SDP i HDZ

A- A+

O uspjesima Ivana Krželja, dvadeset četverogodišnjaka koji je još kao student četvrte godine elektrotehnike postao najmlađi načelnik u Hrvatskoj već smo pisali. Krželj je novi politički uspjeh polučio i na nedavnim parlamentarnim izborima. Iako kao kandidat MOST-a u desetoj izbornoj jedinici nije ušao u parlament, u svojoj je Općini Zadvarje do nogu potukao velike stranke.

screenshot; TV Jadran

Izdvojeni članak

Intervju: Najmlađi načelnik u Hrvatskoj odrekao se svoje plaće

Mladi načelnik bio je tek osmi kandidat na listi MOST-a u desetoj izbornoj jedinici, ali to se prema rezultatima izbora u njegovoj općini ne bi dalo zaključiti. U Općini Zadvarje u zaleđu Makarske lista platforme Most uvjerljivo je pobijedila Domoljubnu i koaliciju Hrvatska raste.

Listu Mosta zaokružilo je čak 47,5% stanovnika Zadvarja dok su Domoljubna koalicija i Hrvatska raste dobile po 26 i 20 posto glasova. Uspjeh MOST-a u Zadvarju izravan je rezultat popularnosti  načelnika Krželja među mještanima. Među glasačima Most-a Krželj je dobio čak 84,79 % preferencijalnih glasova, puno više od poznatijih kolega s liste poput Bože Petrova i Ivana Kovačića.

Izdvojeni članak

Najmlađi gradonačelnik tek stigao na funkciju, a već si smanjio plaću za 3 tisuće kuna

Pravilno izabranim politikama mogu se ostvariti iznimni rezultati

Krželj je za srednju.hr pojasnio zašto se odlučio natjecati na parlamentarnim izborima.

– MOST kao nezavisna lista instinktivno mi se svidjela dok je još bila u povojima. Ja, kao nezavisni kandidat koji je došao na vlast nakon dugogodišnje vlasti velikih stranaka, smatram da se pravilno izabranim politikama i njihovim provođenjem mogu ostvariti iznimni rezultati. Ideje slične mojima vidio sam u programu MOST-a, pa nisam vidio razloga ne upustiti se u još jedan izazov. Ostali kandidati također su primjeri dobrog provođenja politika na lokalnoj razini. Vjerujem da se jednako dobri rezultati mogu postići na državnoj.

Izniman uspjeh u svojoj općini pripisuje dosadašnjim rezultatima.

– Pokazalo se da se naporan rad isplati. Stanovnici općine Zadvarje uvidjeli su i prepoznali da sve što radim, radim u njihovom interesu. Primjerima i rezultatima iz dosadašnjeg mandata se vidi na koji način gledam na politiku i kako je provodim. Smatram da je upravo to mještanima izgradilo povjerenje koje su mi iskazali i na parlamentarnim izborima.

Izdvojeni članak

MOST u Sabor šalje četiri profesora sa zagrebačkog Sveučilišta

Građani su zasićeni ‘velikima’

Kampanjom se, kaže, nije puno bavio.

– Kampanja je bila jednostavna i skromna.Nisam trošio previše novca ni vremena za to. Mještani poznaju mene, moje svjetonazore i dosadašnje rezultate; upoznao sam ih sa svojom kandidaturom a sve ostalo sam prepustio njima na izbor. Smatram da je bilo kakvo uvjeravanje građana, koji su me već izabrali i kojima sam načelnik, suvišno.

Najvažniji faktor za uspjeh nezavisnog kandidata vidi u kvalitetnom programu.

– Ne mislim da postoji neka magična formula koja bi omogućila nezavisnom kandidatu pobjedu na izborima.No, u zadnjih nekoliko godina se može osjetiti zasićenost građana velikim strankama, što nikako ne odmaže. S druge strane, po meni je najbitnije da program kandidata bude u svrhu općeg dobra građana, te da se sa skromnim nastupom i intenzivnim radom ne može pogriješiti, zaključio je.

Najmlađi načelnik (MOST) u Hrvatskoj na parlamentarnim izborima potukao SDP i HDZ
Share via
Copy link
Powered by Social Snap