Pretraga

Najnoviji ispad šefa Studentskog zbora: Sad pravda rektora, kaže da ‘nikada nije imao afere’

A- A+

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu jučer je podigao dosta prašine nakon što je javno objavio troškove zbora. Gostujući na N1 televiziji komentirao je reakcije na njegov čin, ali i pozvao druge kolege koji su u zborovima diljem Hrvatske da naprave isto. U razgovoru je branio rektora Damira Borasa, tvrdeći kako on nikada nije imao nikakve afere, već samo gafove.

Foto: Screenshot N1

Mihovila Miokovića, još uvijek aktualnog predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, nakon objave troškova iz proračuna zbora dočekala je lavina negativnih komentara nezadovoljnih studenata, ali i javnosti. Danas je u studiju N1 objasnio zašto je odlučio prvi put u 25 godina zbora javno objaviti ove podatke.

‘Pozivam DORH da istraži moj slučaj’

– Ono što sam mogao napraviti je dati javnosti informacije na što se troši, koliko se troši. Očekivao sam pitanja, to je bila poanta. Da javnost zna na što se troši njihov novac. Taj novac su trošili i moji prethodnici, ali odlučio sam da javnost mora znati.  Pozivam i DORH i sve institucije da istraže moj slučaj, moj, ne mojih prethodnika. Istražite, sve je transparentno, ja nemam što skrivati, rekao je Mioković na N1.

Dodao je i kako se nada da će ovo postati praksa na svim sveučilištima u Hrvatskoj jer javnost puno toga ne zna, a trebala bi znati, pogotovo studenti. Nada se da će ovo postati praksa na svim sveučilištima u Hrvatskoj, rekao je Mioković za N1.

Izdvojeni članak
mihovil mioković

Studentski predstavnik spiskao 44.000 kn na dva laptopa, a platio si i govorničku školu – našim novcem

‘Oni koji me prozivaju neka pokažu da su čisti kao ja’

– Već imam informaciju da će neki kolege, potaknuti mojim primjerom, napraviti isto. A ovi koji me sada osuđuju, siguran sam da ništa ne skrivaju, pa neka onda to i pokažu kao što sam ja. Ne vidim problem da javnost vidi na što se novac troši, objasnio je Mioković za N1.

Napomenuo je kako je izlaznost na izbore za vodstvo Studentskog zbora nedovoljna.

– Studenti u Senatu imaju 12 glasova. Ako izlaznost nije bar 50 posto smatram da studentski predstavnici nemaju legitimitet. Nadam se da će izlaziti, izjavio je Mioković na N1.

Izdvojeni članak
mihovil mioković

Studentskog predstavnika mogli bi izbaciti iz HDZ-a: Cijeli slučaj komentirao i Plenković

‘Sugerirano mi je da izađem iz HDZ-a’

Na pitanje o ispisu iz stranke, rekao je da politika ne bi trebala biti povezana s akademskom zajednicom pa tako ni u njegovom slučaju.

– Akademska politika i politika na toj razini, nije jednostavno spojiva. To treba biti razdvojeno. Upravo zbog toga sam kontaktirao predsjednika Mladeži koji mi je sugerirao da istupim i ja sam rekao ‘U redu’. Ja sam mu napomenuo ‘Ja sam čist’, rekao je Mioković za N1.

Izdvojeni članak
mihovil mioković

Glavni studentski predstavnik danas je, mrtvo ozbiljno, pitao novinare koje su to Borasove afere

‘Boras nije imao afere’

Na pitanje o Damiru Borasu, kaže da je možda imao neke gafove, ali da zato nije imao afera.

– Afera bi bila da se izborio za izgradnju kampusa a da je glavni izvođač bio neki njegov kum. Nadam se da će sljedeći rektor biti odlučan u rješavanju ovakvih stvari jer je to ključno za studentski standard. Moj kandidat je prorektor za poslovanje, redoviti profesor, dr. Tonči Lazibat. I taj moj izbor nema veze s time što je Lazibat potpisao ove fakture Zbora, nego s time što je u lipnju jedini javno istupio i takve ljude želim vidjeti na Sveučilištu, zaključio je Mioković.


Pročitajte više tekstova o ovoj temi:

Sad se svi odriču šefa Studentskog zbora. Ali budimo realni, nije to zbog trošenja

Najveća studentska inicijativa obrušila se na predstavnika koji je spiskao pare: Evo što su mu rekli

Studentskog predstavnika mogli bi izbaciti iz HDZ-a: Cijeli slučaj komentirao i Plenković

Anonimni studentski predstavnici traže opoziv svog šefa: Opet se pravdaju da ništa nisu znali

[FOTO] Ovo je sef za oružje koji je kupio šef Studentskog zbora, zamjenik: ‘Dužni smo se ispričati’

Studentski predstavnik spiskao 44.000 kn na dva laptopa, a platio si i govorničku školu – našim novcem