Pretraga

Najpoznatija hrvatska studentica dobila je Erasmusovu člansku iskaznicu: Nasmijat će vas čime ju je zaslužila

A- A+

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović definitivno je najpoznatija hrvatska studentica koja već ima dva doktorata. Doduše, da bi ih stekla nije morala napisati disertaciju, već su joj ga Korvinovo sveučilište u Budimpešti i Rusko ekonomsko sveučilište G. V. Plehanov dodijelili počasno. Počasno joj je ovih dana Erasmus studentska mreža Hrvatska dodijelila i ESNcard – iskaznicu putem koje je postaje članom Erasmus generacije.

Screenshot; YouTube

Nakon što joj je u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci uručena diploma počasne maturantice te škole, studentici Kolindi Grabar-Kitarović Nacionalni Odbor Erasmus studentske mreže Hrvatska uručio je i ESNcard. Riječ je o iskaznici putem koje se postaje članom Erasmus generacije, a studentici Grabar-Kitarović uručena je na Danima otvorenih vrata, 16. prosinca.

Izdvojeni članak

30 godina Erasmusa: Proglašena najbolja europska država za razmjenu studenata

– ESN Hrvatska nosi titulu najbolje ESN zemlje od čak 40 zemalja u cijeloj mreži. Povodom dodjele navedene nagrade u Berlinu ranije ove godine Predsjednica je pohvalila trud i rad Hrvatskih studenata i volontera. U znak zahvalnosti, tijekom Dana otvorenih vrata, članovi Nacionalnog Odbora ESN-a Hrvatska su predsjednici uručili ESNcard. ESNcard je iskaznica putem koje se postaje članom Erasmus generacije te su takvi članovi pobornici vrijednosti poput internacionalne dimenzije života, ujedinjenosti u različitosti, kao i ambasadori mobilnosti – što Predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović i jest, stoji u priopćenju Erasmus studentske mreže Hrvatska.

Isprva su nas ova obrazloženja i vrijednosti koje su pripisane predsjednici nasmijale, ali ubrzo smo se prisjetili njene izjave koja najbolje ide u prilog tomu da promiče mobilnost. Naime, u intervjuu za austrijski dnevni list Kleine Zeitung povodom 25. godišnjice neovisnosti Hrvatske, predsjednica je izjavila da ‘ljudi (u Hrvatskoj, op.a.) imaju slobodan izbor pa mogu otići ako smatraju da im ovdje nije dovoljno dobro.’ Takvu vrstu mobilnosti prakticira sve više mladih Hrvata, a posebno je draga Slavoncima koji se s razmjene obično ni ne vrate.