Pretraga

Otvorena srednja škola za teen trudnice i mlade majke

A- A+


Izdvojeni članak

Trudnoća u školskoj klupi

Mnoge tinejdžerice u trenutku kad zatrudne odustanu od daljnjeg školovanja. Odbacivanje dosadašnje mladosti i početak jednog sasvim novog načina života čeka sve trudne tinejdžerice. Mnoge od njih nemaju gdje čuvati djecu da nastave ići u školu, stoga se posvete majčinstvu u ovim godinama koje su namijenjene obrazovanju.

Da bi se trend isključivanja iz škole zbog neočekivane trudnoće spriječio, jedna škola u Detroitu povukla je odličan potez. Catherine Ferguson Academy pohađa 220 djevojaka koje kao i svi vršnjaci uče, prate na satu i druže se s prijateljicama. No, malo niže u hodniku škole postoji vrtić s djecom ovih učenica.

Izdvojeni članak

Trudne maloljetnice postale modni hit

Da nema ovakve škole, mlade majke bi odustale od obrazovanja

Catherine Ferguson Academy jedna je od četiri srednje škole u Michiganu koje su otvorile svoja vrata trudnim tinejdžericama i mladim majkama.
-Da ne mogu svoju bebu dovesti u školu, prestala bih se obrazovati. Nitko ne može paziti na moje dijete i nemam obitelj ili prijatelje koji bi me podržali u mom majčinstvu, kazala je jedna učenica.

Mnoge njezine kolegice imaju sličnu životnu priču.
Odgajati malu bebu i učiti za školu nije lako, no mlade mame će naposlijetku imati još jedno životno iskustvo iza sebe.

– Kad moje dijete odraste želim da zna da iako je njegova majka rodila kad je bila mlada, da je svejedno završila srednju školu i fakultet. Objasnit ću mu kako sam ja učinila nešto od svog života, te kako ništa nije teško ako se zaista trudiš, povjerila se jedna mlada majka.

U nekim školama izbacivali teen trudnice

Iako je ova škola odličan primjer pomaganja mladim djevojkama u trudnoći, mnoge škole nisu se pokazale tako dobrodošlima.
Tako je Delhi Charter škola u Louisiani imala zanimljiva pravila za svoje učenice, kad su uveli pravilo nulte tolerancije prema maloljetničkoj trudnoći.

Naime ukoliko bi se za određenu učenicu pokazalo da je možda trudna, ona se trebala podvrgnuti testu za trudnoću.
Ako je test bio pozitivan, učenica bi bila izbačena iz škole. Srećom, ovo rigorozno pravilo se do danas promijenilo.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap