Pretraga

Naša novinarka i dobitnica dviju nagrada HND-a izabrana za predsjednicu Zbora istraživačkih novinara

A- A+

Naša novinarka Dora Kršul izabrana je za predsjednicu Zbora istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva. Odlučili su to članovi na posljednjoj sjednici održanoj 4. srpnja. Podsjetimo, Dora je ove godine osvojila čak dvije nagrade HND-a, i to za istraživačko i internetsko novinarstvo.

Dora Kršul | Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Istaživačka i internetska novinarka godine Dora Kršul upravo je postala predsjednicom Zbora istraživačkih novinara HND-a. Jednoglasna je to odluka s posljednje sjednice Zbora održane 4. srpnja ove godine.

Dobitnica dviju nagrada HND-a, nominirana za Europsku znanstvenu novinarku

Izdvojeni članak

[VIDEO] Govor Dore Kršul na dodjeli nagrade za internetsko i istraživačko novinarstvo vraća vjeru u novinarstvo

Podsjetimo, Dora je prošle godine u srpnju objavila iscrpnu usporednu analizu Akcijskog plana za provedbu Strategije znanosti, tehnologije i obrazovanja i same Strategije. U svojoj je analizi na preko 60 stranica otkrila znatne malverzacije i odstupanja Akcijskog plana od Strategije, a neke od njih bile su prilično skandalozne.

Za tu je analizu ove godine dobila čak dvije nagrade Hrvatskog novinarskog društva – ‘Mariju Jurić Zagorku’ za internetsko i istraživačko novinarstvo. Članica je HND-a od 2017.

Dora Kršul rođena je 1990. u Zagrebu. Diplomirala je novinarstvo 2017. na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija uključila se u rad studentskih novina Global, a 2016. počinje raditi na portalu Srednja.hr, gdje je danas zaposlena. Uz kolegice i kolege, na srednja.hr podrobno prati i piše o obrazovnim i znanstvenim temama te temama za mlade i o mladima.

Osim HND-ovih nagrada, ove je godine nominirana za nagradu Europski znanstveni novinar koju dodjeljuje Association of British Science Writers (ABSW), za koju ju je nominirao Zbor znanstvenih novinara HND-a, čija je također članica.