Pretraga

Naši srednjoškolci snimili video podrške Ukrajincima: ‘Želimo osmijehe i sreću na licima’

A- A+

Učenici Srednje škole Novska snimili su videozapis kojim pokazuju podršku Ukrajincima, pogotovo djeci i njihovim vršnjacima koji, umjesto u učionicama, vrijeme provode u ratnim skloništima. Svojim su uratkom poslali poruku mira te zahtjev za prestanak rata.

Screenshot: YouTube

Rat u Ukrajini ne jenjava, žrtava je sve više, među kojima su nerijetko djeca i mladi. Kako bi iskazali svoju podršku i da im je nesretni narod pogođen ratom u mislima, učenici Srednje škole Novska napravili su videozapis u kojem traže prestanak ruske agresije.

– Generacija smo koja je zadnje dvije godine bila suočena s pandemijom korone, a sad miru prijeti rat. Ne želimo to prihvatiti, želimo osmijehe i sreću na licima. Želimo da mladi Ukrajinci znaju da dijelimo njihovu tugu, poručili su novljanski srednjoškolci.

Izdvojeni članak

Profesor matematike u Ukrajini evakuirao svoje kolege u školskom autobusu

Ideju za videozapis predložio je drugi razred gimnazije, a cijelom organizacijom koordinirala je profesorica Andrea Babić. Zajedničkim su snagama izrađivali plakate, zastavice, crteže, osmislili prigodne poruke te su snimali, montirali i fotografirali.

Na inicijativu svojih učenika posebno je ponosna i ravnateljica Srednje škola Novska, Nikolina Fijačko Filipović, koja kaže da se jako dobro sjeća razdoblja kada je rat pogodio Hrvatsku, ali i podrške svijeta koju sada želi proslijediti Ukrajini.

Osim toga, Srednja škola Novska želi potaknuti sve one koji razmišljaju na isti način, da se fotografiraju na svom radnom mjestu, u školi ili bilo kojoj instituciji koristeći oznaku #standforukraine.

– Ustanite za Ukrajinu, ujedinimo se, pokažimo im da nisu sami, apeliraju iz Srednje škole Novska.