Pretraga

Učenik zapalio prostorije Putinove stranke zbog smrti Navaljnog, uhićen je

A- A+

U mjestu Dolgoprudno u Rusiji, prostorije stranke Jedinstvena Rusija predsjednika Vladimira Putina zapaljene su u petak navečer, a policija je uhitila učenika zbog podmetanja požara iz protesta. Snimka paljenja i požara se pojavila na internetu, a osumnjičeni je učenik 9. razreda lokalne škole, protiv kojeg je pokrenut kazneni postupak zbog djela ‘huliganizam’. Paljenje se dogodilo nakon smrti vođe opozicije Alekseja Navalnog, što je izazvalo reakciju Putinove stranke i označeno je kao čin terorizma.

molotov koktel, molotovljev koktel

foto: Canva

Prostorije stranke Jedinstvena Rusija predsjednika Vladimira Putina zapaljene su u petak navečer u mjestu Dolgoprudno u Podmoskovskoj oblasti. Policija je u utorak uhitila maloljetnika, koji je podmetnuo požar iz protesta zbog smrti vođe ruske opozicije Alekseja Navaljnog, piše n1info.rs.

Kako su prenijeli ruski mediji, maskirana osoba je u petak navečer bacila molotovljev koktel na prostorije stranke, a požar su ugasili prolaznici. Snimka paljenja i požara kasnije se pojavila na anonimnim Telegram kanalima. Kako piše n1info.rs, ruski mediji prenose da su pripadnici Centra za suzbijanje ekstremizma identificirali i uhitili osumnjičenog u utorak 20. veljače, a u pitanju je učenik 9. razreda lokalne škole.

Izdvojeni članak
muška osoba u zatvoru u liscama

Tinejdžerima iz Hrvatske, koji su uhićeni zbog desničarskog terorizma, produžen istražni zatvor

Protiv njega je pokrenut kazneni postupak zbog djela ‘huliganizam’. Jedinstvena Rusija priopćila je da je nepoznata osoba s maskom svoj postupak objasnila kao osvetu za smrt Alekseja Navaljnog, koji je 16. veljače umro u zatvorskoj koloniji u Arktičkom krugu. Zamjenik tajnika moskovskog regionalnog ogranka Jedinstvene Rusije, Denis Perepeljicin, kazao je kako ‘stranka smatra da je palež čin terorizma’.