Pretraga

Profesor matematike u Ukrajini evakuirao svoje kolege u školskom autobusu

A- A+

Profesor matematike u Britanskoj internacionalnoj školi u Kijevu, Paul Hodgson, hrabro je uskočio u pomoć svojim kolegama koji se nisu na vrijeme uspjeli evakuirati iz napadnutog grada.

Foto: Unsplash

Paul Hodgson, profesor matematike koji sa svojom zaručnicom već duže vrijeme živi u Kijevu, evakuirao je u školskom autobusu svoje kolege koji se nisu na vrijeme uspjeli evakuirati iz glavnog grada Ukrajine.

Riječ je, naravno, o vrlo hrabrom potezu mladog Britanca koji je u kratko vrijeme preplavio strane medije. Hodgson je u razgovoru za BBC rekao da je ruta za evakuaciju bila poprilično riskantna te da ni sam nije znao hoće li uspjeti prijeći sve prepreke.

Plan mu je, navodi, bio sigurno prebaciti svoje kolege u grad Čerkasi, koji je, prema njegovim navodima, trenutno relavitno siguran, iako je bilo vijesti o bombardiranju.

Izdvojeni članak
kijev, ukrajina

Ima li trenutno hrvatskih studenata i profesora u Ukrajini? ‘Na razmjeni nema, ali…’

– Čak i ovdje nećemo dugo biti sigurni, pa moramo razmotriti svoje sljedeće korake, rekao je Hodgson te dodao da bi se htio vratiti po još kolega koji su ostali u Kijevu, no boji se da to neće uspjeti.

Hodgson, naime, planira otići na zapad, a razmatrao je čak i opciju da se vrati u Veliku Britaniju. No, kako kaže, Ukrajina je sada njegov dom i jako mu je teško razmišljati o tome da ju napusti.

– Ovo je moj dom, dom moje zaručnice i njenog sina, ovo je mjesto u kojem želimo ostati jer ovdje pripadamo. Hoće li to biti moguće, ne znam, zaključio je Hodgson.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap