Pretraga

Naši učenici opet briljirali: U Indoneziji osvojili dvije brončane medalje u geografiji

A- A+

Sjajne vijesti stižu od naših učenika koji su sudjelovali na Međunarodnoj geografskoj olimpijadi u Indoneziji. Dvojica hrvatskih učenika tamo su osvojila brončane medalje. Olimpijada se sastojala od pisanog i multimedijskog testa te od terenskog rada.

uspjeh učenika na geografskoj olimpijadi

Geografska olimpijada | foto: Geografski odsjek PMF

Na 19. međunarodnoj geografskoj olimpijadi (iGeo) u Indoneziji dvojica naših učenika osvojila su brončane medalje. Medalju je tako dobio Luka Protulipac iz zagrebačke XV. gimnazije i Gabrijel Kučko iz zabočke Gimnazije Antuna Gustava Matoša. Na međunarodnom natjecanju bili su i Mario Rubić iz III. Gimnazije Split te Bernard Trempetić iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu.

Sama olimpijada sastojala se od pisanog testa, multimedijskog testa i terenskog rada koji zahtijeva promatranje u smislu kartografskog prikaza i geografske analize. Cilj je olimpijade potaknuti zanimanje učenika za geografiju te poticati aktivno zanimanje mladih za geografska i ekološka istraživanja. Povratak hrvatskog tima očekuje se u petak 18. kolovoza u 13:50 sati u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu.

Izdvojeni članak
međunarodna fizička olimpijada

Još jedan uspjeh naših učenika: Osvojili četiri medalje i pohvalu na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike

– Učenike su na putu pratili Dubravka Spevec, članica Task Forcea Svjetske geografske olimpijade i asistent Ivan Ivić, oboje s Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) Sveučilišta u Zagrebu, izvijestili su s Geografskog odjela PMF-a u Zagrebu.