Pretraga

Nesreća u Zagrebu: Na dvije tinejdžerice naletio automobil autoškole, oglasila se policija

A- A+

Ove subote u večernjim satima, u zagrebačkom naselju Špansko, došlo je do prometne nesreće u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene. Automobil autoškole nije se pravovremeno zaustavio na pješačkom prijelazu i naletio je na dvije maloljetnice.

Autoškola Danko

Ilustracija: Autoškola Danko

Ove subote u zagrebačkom naselju Špansko, u Ulici Antuna Šoljana, automobil autoškole naletio je na dvije tinejdžerice koje su prelazile cestu. Nesreća se dogodila oko 20 sati navečer, a kako kažu iz policije, stradale tinejdžerice teško su ozlijeđene i prevezene u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj.

– 39-godišnjak upravljao je osobnim automobilom marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Antuna Šoljana u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 5, odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake i da vozilo može zaustaviti kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tada je naletio na dvije maloljetne pješakinje, priopćili su iz policije.

Iako je riječ o vozilu autoškole sa svim oznakama, u ovom trenutku nije u potpunosti poznato je li za volanom bio polaznik autoškole ili je samo vozio 39-godišnji muškarac, potencijalni instruktor, kako navodi policija.