Pretraga

Neugodno iznenađenje na proslavi Međunarodnog dana srednjoškolaca

A- A+


Izdvojeni članak

Velikim tulumom na trgu u Zagrebu obilježava se Dan srednjoškolaca

Na Trgu bana Josipa Jelačića danas se od 11 do 17 sati održalvala proslava Međunarodnog dana srednjoškolaca. Dok se na pozornici izmjenjuju mladi bendovi i pjevači, oko podne se okupilo svega 40-ak srednjoškolca. Neki od njih su odlučili školske klupe zamijeniti proslavom na trgu, a drugi su došli provjeriti atmosferu prije odlaska na nastavu.

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca, na Trgu bana Josipa Jelačića danas je organizirana proslava u razdoblju od 11 do 17 sati. Iako smo očekivali veću gužvu, oko podne smo našli nekoliko manjih grupa srednjoškolaca koji su došli poslušati nastupe svojih prijatelja.

– Dobili smo nezgodan termin pa je zbog toga posjeta malo slabija nego prošlih godina, izjavio je predsjednik školskog Vijeća učenika Matko Orenda koji je radio na organizaciji proslave.

Dok su neki došli provjeriti atmosferu prije odlaska u školu, drugi su razredne klupe zamjenili proslavom svog dana, a treći čekaju ostatak ekipe iz razreda kako bi počeli slaviti.

– Prošle godine sam bila samo u prolazu, a sada sam radije tu nego na nastavi, izjavila je djevoja koju smo zatekli na trgu.

Dan srednjoškolaca se slavi u spomen na praške srednjoškolce i studente koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje 17. studenog 1939. godine strijeljani bez suđenja. Hrvatska ovu proslavu održava treću godinu.

Posljednji koncert predviđen je za 17 sati, a okupljene zabavljaju rock i punk bendovi te druge glazbene i plesne skupine.