Pretraga

Veliki odmor ugostio srednjoškolca: Matura nije bila teška

A- A+

Nakon što ste u prošloj emisiji imali priliku razgovarati s predsjednikom NCVVO-a Goranom Sirovatkom i pitati ga sve što vas zanima vezano za državnu maturu, ovaj tjedan smo htjeli čuti nekoga tko je sam prolazio taj već pomalo zaboravljeni stres oko ispita.

Glas srednjoškolaca

Upravo zato je dopredsjednik Vijeća učenika grada Zagreba, Matko Orenda sjeo na stolicu tjednog gosta. Matko smatra da je najkontroverzniji ispit, onaj iz Hrvatskog jezika, bio u redu i da neće nikad postojati ispit na koji se nitko neće žaliti.

– Ako je ispiti prelagan i prejednostavan, onda će svi imati stopostotnu točnost na ispitu i neće pokazati realno znanje, smatra Matko, inače mauturant Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Vijeće učenika želi poboljšati maturu

Matko nam je otkrio i koji su daljnji planovi Vijeća učenika grada Zagreba kako bi matura prošla sljedeće godine u najboljem redu, a podsjetio je da je upravo to Vijeće zaslužno za razdvajanje ispita iz Hrvatskog  jezika na dva dijela.

Ostale detalje razgovora, kao i zanimljivosti iz rubrike Jeste li znali poslušajte u podcastu.

Ukoliko imate kreativnih prijedloga za Veliki odmor ili pak želite najaviti neku manifestaciju, te imate super mišljenja koja želite podijeliti s drugima gostujući u emisiji javite nam se na [email protected]!

{mp3}podcasts/veliki_odmor_3105{/mp3}