Pretraga

Ni kamere ih nisu obeshrabrile: Divljaci ponovno uništili školsko igralište

A- A+

Iako je Osnovna škola Novska vandale već više puta prijavljivala policiji, ponovno su uništili školsko igralište. Iz škole nam kažu kako šteta s fotografija nije napravljena odjednom, već se igralište ‘sustavno uništava malo po malo’. Štoviše, vandale nije omelo ni uvođenje videonadzora.

Uništen gol na igralištu predstavlja opasnost za djecu | foto: OŠ Novska

– Nakon svih molbi i upozorenja, unatoč videonadzoru, mjesecima se uništava naše novo školsko igralište što je dovelo do stanja kojeg vidite na fotografijama, kažu iz Osnovne škole Novska.

Zasad nepoznati vandali uništili su školsko igralište. Budući da golovi u ovom stanju predstavljaju opasnost, bit će uklonjeni, no škola ih neće zamijeniti novima. Jer, uništavanje igrališta nije novost.

– Apeliramo na sve one koji koriste školsko igralište da se primjereno ponašaju pri korištenju istog i ne oštećuju školsku imovinu, poručuju iz škole.

Otkrili su nam kako borba s vandalima traje već dugo, no bezuspješno su ih prijavljivali i policiji. Jednostavno nije bilo pomoći.

– To nije napravljeno u jednom danu već se sustavno uništava malo po malo. Objavili smo fotografije na mrežne stranice jer se to radi o novljanskim građanima pa smo na njih i apelirali, kažu nam iz škole, iz koje se nadaju da će uništavanje školske imovine čim prije prestati.