Pretraga

Svjetsko natjecanje u izradi videoigara održat će se u Novskoj: Hrvatska na samom vrhu po broju prijava

A- A+

U sportskoj dvorani u Novskoj, od 28. do 30. siječnja, održava se svjetsko natjecanje u izradi videoigara – Global Game Jam. Zadatak je svakog tima u 48 sati napraviti videoigru na zadanu temu koja je tajna i bit će objavljena neposredno prije natjecanja, a najbolje očekuju vrijedne nagrade. Još se stignete prijaviti, donosimo kako!

global game jam

Svi zainteresirani se još uvijek mogu prijaviti | Foto: Inkubator PISMO

Natjecanje ‘Global Game Jam‘ održavano je u organizaciji inkubatora PISMO powered by A1 i Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA i prijašnjih godina. Ovogodišnje izdanje već ima 100 prijavljenih natjecatelja, čime je hrvatska organizacija došla u sam vrh Europe i svijeta. Naime, natjecanje se paralelno odvija u gradovima diljem svijeta, a prema broju prijavljenih kandidata Novska je iza sebe ostavila i velika europska i svjetska središta.

Koje su nagrade za najbolje?

Natjecanje prate i brojni sponzori. Glavnu nagradu, iznos od 10.000 kuna osigurala je Jamnica plus d.o.o. sa svojim novim brendom ProGame – pićem za gejmere kreiranim u suradnji s gejmerima. Drugu nagradu, novčani iznos od 3.000 kuna osigurao je inkubator PISMO dok su iz A1 osigurali A1 paket – Sony PlayStation 5 bundle i Xiaomi Mi Electric Scooter.

global game jam

Foto: Inkubator PISMO

Treću nagradu, novčani iznos od 2.500 kuna osigurao je inkubator PISMO, a sponzori iz A1 Xiaomi Mi Electric Scooter. Medijski pokrovitelji natjecanja su magazin VIDI koji je za svakog člana nagrađenih timova osigurao pretplatu u trajanju od 6 mjeseci, te Reboot i PC Play Magazin.

– Ovo je globalni event. Zahvaljujemo se sponzorima što su nas prepoznali kao središte hrvatskog gaminga i osigurali nam nagrade koje su daleko bogatije nego prijašnjih godina. Osim što smo ove godine ponudili vrijednije nagrade, natjecateljima nudimo i neke novitete u prostoru u kojem će boraviti 48 sati. Chill zonu za predah od ekrana otvorit će A1, a svi gejmeri moći će se osvježiti inovativnim gejmerskim pićem ProGame. Također, žiri koji će odabrati najbolje radove najutjecajnji su ljudi hrvatskog gaminga – Andrej Levenski, Aleksandar Gavrilović i Dominik Cvetkovski, poručuju organizatori iz Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, specijaliziranog za gaming industriju.

global game jam

Foto: Inkubator PISMO

Prijavite se – evo kako!

Natjecanje počinje 28. siječnja u novljanskoj sportskoj dvorani. Upite vezane uz organizaciju, zainteresirani mogu slati na [email protected].

Na natjecanje se prijavite putem ove poveznice.