Pretraga

Teška željeznička nesreća nedaleko Novske odnijela tri života: Među poginulima 17-godišnjak

A- A+

Teška željeznička nesreća nedaleko Novske odnijela je tri života, a uz strojovođu i konduktera, poginulo je i 17-godišnjak iz Novske. Policijski je očevid trajao cijeli jučerašnji dan, a jutros je obavljeno vještačenje željezničke infrastrukture.

vlak željeznica

Ilustracija: Pixabay

Teška željeznička nesreća, kakvu dugo ne pamtimo na ovim prostorima, dogodila se u petak navečer u mjestu Rajić kod Novske kada su se sudarili putnički i teretni vlak.

Situaciju je na terenu, takoreći iz minute u minutu, pratio HRT. Izvijestili su o troje poginulih i dvanaest ozlijeđenih, a jučer navečer, nakon što je obavljen značajan dio očevida, objavili su kako su među poginulima strojovođa, kondukter, ali i 17-godišnjak iz Novske. Većina ozlijeđenih ubrzo je otpuštena iz bolnice, a pet od njih dvanaestoro su strani državljani. Radi se o obitelji iz Irana.

Očevid se, djelomično, nastavio i danas, vezano za vještačenje željezničke infrastukture. Kako je za HRT pojasnio glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik taj se dio očevida obavljao danas ujutro jer je nakon uklanjanja dvije željezničke kompozicije nužno još raščistiti mjesto nesreće. Dok se to ne završi mjesto nesreće bilo je osigurano.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, podcrtava HRT, objavilo je da su tijekom očevida izuzeti tragovi i provedene radnje radi utvrđenja okolnosti nastanka ove teške nesreće te su najavili da će izdati naloge kako bi se utvrdio uzrok.