Pretraga

Nisu im interesantni? Ni Milanović ni predsjednica nisu odgovorili na naša pitanja o mladima

A- A+

Drugi krug predsjedničkih izbora održava se ovu nedjelju, 5. siječnja. Građani biraju između trenutne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića. Prije prvog kruga poslali smo upite svim kandidatima o mladima i obrazovanju, a od njih 11 tada su nam odgovorili samo troje. Nakon rezultata prvog kruga poslali smo upite preostalim dvoje kandidata još jednom, međutim, odgovore nikad nismo dobili.

Screenshot YouTube

Da bi mladi bili što bolje informirani o predsjedničkim kandidatima poslali smo upite svim predsjedničkim kandidatima još prije prvog kruga. Pitanja je bilo 7, a ticala su se mladih i obrazovanja. Od 11 predsjedničkih kandidata tada su nam odgovorili samo Dalija OreškovićIvan PernarKatarina Peović.

Izdvojeni članak

Među predsjedničkim kandidatima našao se i lovac iz ‘Potjere’: Pohvalio se da su ljudi glasali i za njega

U drugi krug ušli su Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović. Njima smo poslali ponovljeni upit s obzirom na to da nam prije prvog kruga nisu odgovorili na pitanja. Međutim, odgovore na 7 pitanja o mladima nismo dobili ni pred drugi krug izbora.

Ovo su pitanja koja smo bili poslali svim kandidatima:

1. Mladi u Hrvatskoj već nekoliko godina odlaze iz zemlje u velikom broju. Što biste napravili da spriječite iseljavanje mladih koji svoju budućnost ne vide u Hrvatskoj?

2. Jeste li u svojem programu spomenuli mlade i na koji način? Molim Vas da konkretno kažete što se u Vašem programu odnosi na mlade i koje biste konkretne korake kao predsjednik poduzeli da se to ispuni.

3. Što vidite kao glavni problem obrazovnog sustava u Hrvatskoj? 

4. Štrajk u školama trajao je više od mjesec i pol dana, a zaposlenici su tražili povećanje plaće putem koeficijenata za sve. Smatrate li da bi se svim učiteljima i nastavnicima trebala povećati plaća ili bi se plaća trebala povećavati s obzirom na ostvarene rezultate u radu? 

5. Mislite li da je državna matura kao standardizirani ispit dobar način za provjeravanje znanja i sposobnosti maturanata za ulazak u visoko obrazovanje? 

6. Sveučilište u Zagrebu predložilo je dodjelu počasnog doktorata gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću. Što mislite zaslužuje li gradonačelnik Bandić taj počasni doktorat? 

7. Zašto bi mladi trebali glasati baš za Vas i kako ih planirate motivirati da izađu na birališta s obzirom da je poznatu da ovu skupinu politika baš i ne zanima i da manje od ostalih izlaze na izbore?