Pretraga

Novi stravičan slučaj nasilja: Policija na prakiralištu pronašla teško pretučenog 16-godišnjaka

A- A+

PU istarska izvijestila je o novom stravičnom slučaju nasilja u kojemu je žrtva maloljetnik. Protekle nedjelje kod parkinga je pronađen ozlijeđeni 16-godišnjak. Teško ga je pretukla grupa mladića te je zbog teških ozljeda i potresa mozga završio u bolnici. Izvan je životne opasnosti.

hitna pomoć vozilo

Screenshot: YouTube

Proteklog vikenda u Puli je došlo do novog slučaja nasilja u kojemu je žrtva maloljetna osoba.

– Policija je 19. veljače oko 21.30 sati zaprimila dojavu da se kod parkirališta u Ulici Sv. Petra u Puli nalazi ozlijeđen maloljetni hrvatski državljanin, a pored njega bicikl. Ozlijeđeni mladić je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju u riječkoj bolnici. Policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid te utvrđuju sve okolnosti događaja, kratko je priopćeno iz PU istarske.

Izdvojeni članak
nasilje u školi

Brutalne prijetnje nasiljem u zagrebačkoj školi, uključila se i policija: ‘Jedva čekam udarati te jazavce’

Kako doznaje novinarka portala istra24.hr Martina Pereša, ozlijeđeni mladić ima svega 16 godina, a napala ga je i teško pretukla grupa mladića iz Pule na parkiralištu Mandrač. Razlozi napada nisu poznati. Istra24.hr navodi i da je maloljetnik zadobio višestruke i teške tjelesne ozljede te teški potres mozga mladić. Prvo je primljen u pulsku Opću bolnicu, a potom prebačen na Sušak, u riječki KBC. Napadnuti 16-godišnjak je izvan životne opasnosti.

Portal Istra24.hr doznao je i da je jedan maloljetnik, koji se inače druži s napadnutim mladićem, nakon napada dobivao prijeteće poruke radi čega su njegovi roditelji jučer također zatražili pomoć policije. Policija istražuje i taj slučaj.


Ako si žrtva zlostavljanja ili misliš da se ono događa nekome koga poznaješ, slučaj možeš prijaviti policiji putem aplikacije Red Button na ovoj poveznici. Ukoliko hitno trebaš pomoć ili intervenciju policije, nemoj slati poruku putem ove aplikacije – umjesto toga odmah nazovi policiju na broj 192 ili obavijesti odraslu osobu u koju imaš povjerenje da nazove policiju ili s tobom dođe u najbližu policijsku postaju gdje možeš zatražiti pomoć policije.

Ako ste žrtva nasilja ili zlostavljanja, bilo obiteljskog, vršnjačkog ili od strane treće osobe možete se javiti i Hrabrom telefonu na 116 111 (za djecu), odnosno na 0800 0800 (za mame i tate). Informacije o postupku prijave možete dobiti na besplatnoj i anonimnoj liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na 116 006  koja je otvorena svaki dan od 0 do 24 sata. Potonja, napomenimo, radi samo s odraslima.

U slučaju da vi ili netko koga znate ima suicidalne misli ili je žrtva cyberbullinga i druge vrste nasilja, možete se obratiti psihološkom centru TESA. Psihološko savjetovanje je dostupno putem telefona za psihološku pomoć na 01 48 28 888 svakog radnog dana od 10 do 22 sata.