Pretraga

Obrazovanje na prekretnici: Organiziramo važan događaj posvećen obrazovnim izazovima

Pred nama je izazovna obrazovna godina. Suočavamo se s inflacijom i porastom cijena, ali obrazovanje muče i neki stari problemi. Ovogodišnja konferencija portala srednja.hr upravo se zbog toga održava pod nazivom Obrazovanje na prekretnici. Događaj će okupiti stručnjake i javnost te kroz ukupno jedanaest panela i predavanja pokušati pronaći odgovore na izazove pred kojim se nalazi obrazovni sustav.

Početak nove obrazovne godine obilježili su novi pregovori Vlade i sindikata oko povećanja osnovice u javnim službama. Školstvo se, osim toga, ove nastavne godine suočava s brojnim starim, ali i nekim novim gorućim pitanjima: Nacionalni ispiti ove godine ulaze u sve škole, najavljene su velike promjene u provedbi državne mature iz Hrvatskog jezika, a uskoro bi trebao biti predstavljen i nacrt novog Zakona o odgoju i obrazovanju. Promjene nisu zaobišle niti visoko obrazovanje, a među najvažnijima je donošenje novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.

srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici

Obrazovanje je, očigledno, na prekretnici – još jednom ili još uvijek. Kao portal specijaliziran za obrazovanje i znanost, o svim ovim temama detaljno izvještavamo, a ovog studenog ćemo im posvetiti i cjelodnevni događaj. Portal srednja.hr organizira konferenciju pod nazivom Obrazovanje na prekretnici koja će se održati 7. studenog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Događaj kojeg organiziramo povodom svog 11. rođendana okupit će obrazovne stručnjake i zainteresiranu javnost te kroz ukupno jedanaest panela i predavanja pokušati kreirati putokaz za turbulentno razdoblje koje je pred nama. Konferencija će se odvijati uživo, a našim će pretplatnicima biti omogućen i prijenos online, kao i karte po povoljnijoj cijeni. Više informacija o srednja.hr pretplati, kao i pogodnostima za naše pretplatnike, pronađite ovdje.

Izdvojeni članak

Portal srednja.hr uveo je pretplatu: Objašnjavamo što to znači za naše čitatelje

Očekuje nas niz zanimljivih panela. Govorit ćemo o ulozi fakulteta u stvaranju vještina koje su mladima danas potrebne. Jedan panel ćemo posvetiti promjenama u visokom obrazovanju koje nas očekuju nakon što novi Zakon o visokom obrazovanju i znanosti stupi na snagu, a drugi panel bit će posvećen novom Zakonu o odgoju i obrazovanju. Raspravljat će se i o deficitarnim nastavnim smjerovima koji muče obrazovni sustav, a pokušat ćemo doznati i zašto se tjelesni u školama (ne) voli. Osim zanimljivih panela, očekuju nas i informativna predavanja koja ćemo objaviti uskoro, zajedno sa svim predavačima te panelistima. Raspored konferencije i najavljene panele pogledajte u dokumentu koji je dostupan ispod. Ako vam se raspored ne prikazuje, ponovo učitajte stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Ulaznice za konferenciju dostupne su putem sustava Entrio po cijeni od 350 kn (46,45 €), odnosno 175 kn za studente (23,23 €). Mjesečnim i godišnjem pretplatnicima portala srednja.hr omogućili smo 50 % popusta za konferenciju uživo, a moći će ju pratiti i uživo online posve besplatno.

Kako naš jedanaesti rođendan ne bi protekao u isključivo ozbiljnom tonu, uz konferenciju organiziramo i tulum – prvu srednja.hr brucošijadu. Na ovaj način s našim mladim čitateljima želimo proslaviti, ali i uvesti ih na najbolji način u novu akademsku godinu. Brucošijada srednja.hr će se održati 4. studenog u Boogaloo Zagreb. Nastupaju izvođači 2kitice, Dino Blunt, Ružno Pače i Neki to vole vruće, a na drugom flooru kluba organiziran je Trash party. Više o srednja.hr brucošijadi pročitajte ovdje. Ulaznice su dostupne putem sustava Core Event. Facebook događaj pronađite putem ove poveznice. Early bird prodaja ulaznica po cijeni od 50 kn traje do 7. listopada u 23:59 sati.

Izdvojeni članak

Portal srednja.hr organizira svoju prvu brucošijadu: Donosimo imena izvođača


Povodom 11. rođendana portala organiziramo konferenciju srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici čiji program pogledajte ovdje. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ovdje, a sve novosti možete pratiti putem rubrike Obrazovanje na prekretnici ili preko Facebook događaja ovdje.