Pretraga

Odlična ideja iz Požege: Kad se male ruke slože i škola se oličiti može

A- A+


Izdvojeni članak

Srednjoškolac posramio znanstvenike – Riješio problem star 300 godina

U Tehničkoj školi u Požegi zadnji tjedan praznika bio je radan za mnoge učenike i učenice. Vrijedni srednjoškolci odlučili su kroz zabavu i rad urediti svoju školu i to tako da su organizirali akciju ličenja škole. Poanta je da su sami došli na tu ideju, a ravnatelj ju je radosno prihvatio. Iako se prijavilo oko sedamdeset učenika, dvadesetak ih je ličilo školu zbog ograničenih sredstava za rad.

Tehnička škola Požega jedan je od rijetkih primjera gdje učenici sigurno neće uništavati školski inventar, obzirom da su i sami sudjelovali u akciji ličenja zidova. Kako bi uredili svoju školu, a pritom se i zabavili, krajem prošle godine organizirali su akciju ličenja zidova škole. Ravnatelj je čuvši prijedlog dopustio učenicima da sami odrade posao.

Izdvojeni članak

Kako iskoristiti slobodno vrijeme?

Neki već kod kuće pomažu roditeljima, pa znaju kako treba raditi

– Ovo je početak. Na proljeće ćemo pokrenuti i akcije uređenja okoliša škole gdje imamo dosta zelenih površina. Iako će nas radovi manje financijski stajati zbog sudjelovanja učenika to nije bio motiv već da shvate da je ovo naš zajednički prostor, ispričao je za vecernji.hr ravnatelj Vedran Neferović

Jedan od inicijatora cijele akcije je i učenik trećeg razreda smjera strojobravar koji je htio da učenici pokažu kako i izvan nastave mogu doprinijeti da im hodnici budu ljepši.

– Kod kuće pomažem tati tako da mi ovo nije nepoznat posao, ispričao je Ivan koji već ima plan za nadolazeće akcije.

Voditelj radova oduševljen veselom radnom atmosferom

Osim dečkiju, slobodan tjedan su u školi provele i neke učenice. One su nakon ličenja pomagale čistačicama u čišćenju podova.
– Uglavnom čistim podove jer su čistačice starije žene pa se njima teže sagnuti nego nama mladima, rekla je Marijana Pujić, jedna od učenica koja se također uključila u akciju.

Cijeli projekt ličenja zidova bio je pod nadzorom voditelja Zorana Antunovića koji ima svoj obrt, a sam poduzetnik bio je oduševljen ovom idejom. Istaknuo je kako je pravo osvježenje raditi s učenicima jer se svi zafrkavaju i rade te da dugo radi ovaj posao, no ovakvu inicijativu još nije vidio.