Pretraga

Osječka studentica Marija napravila senzacionalnu fotografiju pa osvojila nagradu za Svjetski dan voda

A- A+

Marija Milošević, brucošica na Filozofskom fakultetu u Osijeku, dobitnica je nagrade za najljepšu studentsku fotografiju na temu Svjetskog dana voda, koju dodjeljuje organizacijski odbor 8. međunarodne konferencije VODA ZA SVE 2019.

Kopački rit foto: Marija Milošević

Studentica informatologije iz Valpova nagrađena za je za fotografiju nastalu u Kopačkom ritu, gdje je prije četiri godine otišla na organizirani izlet s Foto klubom Valpovo. Fotka prikazuje pejzaž toga parka prirode u ranim jutarnjim satima. Kadar kojim je ovjekovječila nezaboravan prizor i trenutak svidio se i prosudbenom odboru za dodjelu nagrada.

Milošević već neko vrijeme sudjeluje na raznim izložbama, a prije pet godina dobila je nagradu za najbolju fotografiju Lidice u Češkoj.

Izdvojeni članak

[FOTO] Davno je Mišo Kovač u pjesmi iskazao važnu ekološku misao: Učenici su je se danas sjetili

Potaknuta natječajem o temi vode objavljenim na mrežnim stranicama Filozofskoga fakulteta, odlučila je okušati svoj talent i na njemu.

Sama nagrada veliko je priznanje za njezin talent i fotografsko oko, a potaknula ju je da se ponovno počne više posvećivati fotografiji.

Fotografiju ne gleda kao posao; ona joj je ljubav i hobi kojem se posvećuje u slobodno vrijeme. Spremna je okušati se u novim fotografskim natječajima. Osim bavljenjem fotografijom, namjerava završiti studij na koji je krenula te započeti karijeru.