Pretraga

Osvojite do 50.000 eura: Počele prijave za startup koji će pozitivno utjecati na klimatske uvjete

A- A+

Započele su prijave za drugi ciklus EIT Climate-KIC RIS akceleratora – najvećeg europskog programa za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete. Prijave su otvorene do 1. ožujka. Ulaskom u program timovi mogu primiti do 50.000 eura. Ukupni iznos bespovratne financijske potpore ovisit će o fazi razvoja proizvoda.

Johnatan Kemper, Unsplash

EIT Climate-KIC RIS akcelerator je najveći europski program za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete. U Hrvatskoj ga provodi ZICER – Zagrebački inovacijski centar. Prijaviti se možete za drugi ciklus na ovom linku i to do 1. ožujka.

Bespovratna financijska potpora

Izdvojeni članak

Čak 550 naših znanstvenika potpisalo apel za klimatsku akciju: Doznajte je li vaš profesor među njima

Ulaskom u program timovi mogu primiti do 50.000 eura. Ukupni iznos bespovratne financijske potpore ovisit će o fazi razvoja proizvoda:

– timovi koji tek razvijaju poslovni model primit će do 10.000 eura
– timovi koji su u fazi validacije poslovnog modela i imaju prve klijente primit će do 25.000 eura
– startupove spremne za investicije i skaliranje očekuje do 50.000 eura

Akcelerator djeluje po no equity principu, tj. ne ulazi u vlasničku strukturu startupa.

Kako znate da traže baš vas?

1. Razvojni ste tim ili startup koji se sastoji od barem 2 člana, tj. osnivača
2. Ukoliko imate startup, mlađi je od 5 godina
3. Razvijate klimatski – orijentirano inovativno rješenje

Iskustva prve generacije

Izazove, ali i prilike poput pristupa međunarodnoj mreži kontakata, sjajnim edukacijama, mentoriranju i značajnoj financijskog podršci prihvatilo je i šest timova prve generacije EIT Climate-KIC-a. Oni se danas probijaju na tržištu i doprinose boljem sutra.

– Sudjelovanjem na EIT Climate-KIC akceleratoru postigli smo puno. Dobili smo iskustvo u razvoju poslovnog modela i edukaciju o tome kako se na što bolji način prezentirati ciljanoj publici. U moru pozitivnih iskustava koja smo primili, možda je najvažnija uspostava novih kontakata i prijateljstava koja su neprocjenjiva, opisao je Marko Vinceković, osnivač nagrađivanog startupa Makabi Agritech.

Osim u Hrvatskoj, EIT RIS radi na akceleraciji klimatskih inovacija u još 10 država središnje, istočne i južne Europe. Na taj način posreduje u povezivanju postojećih hubova za inovacije, ali i osigurava pan-europski doseg te jača i potiče kapacitete za klimatske inovacije diljem kontinenta.

– Nakon izvrsnih rezultata prva EIT Climate-KIC generacija, otvoren je novi ciklus prijava. Startupovi koji su prošli ovaj program razvili su rješenja koja pozitivno utječu na alarmantne klimatske promjene, pronašli su tržišne niše i privukli investitore. Inspirirajte se njihovim primjerom i prijavite na EIT Climate-KIC akcelerator. Uz značajnu financijsku podršku čekaju vas stručne edukacije i intenzivna mentorska podrška, kaže Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra.