Pretraga

Otvoren natječaj za upis u policijsku srednju školu: Džeparac 250 eura mjesečno, prijavljuju se drugaši

A- A+

Otvoren je natječaj za dvogodišnju policijsku srednju školu u koju se mogu upisati učenici koji sada pohađaju drugi razred četverogodišnje srednje škole ili oni koji su ga već završili. Opći uspjeh učenika mora biti najmanje dobar, a za upis zainteresirani moraju proći profesionalne selekcije, motivacijski razgovor te provjere osobne dostojnosti i psihičke i tjelesne zdravstvene sposobnosti. Prijave traju do početka kolovoza.

MUP

Policija – promotivni plakat za upis u srednju školu | foto: MUP

Raspisan je natječaj za upis učenika u treći razred Policijske škole ‘Josip Jović‘ za zanimanje policajac/policajka u nadolazećoj školskoj godini. Upisuje se 150 učenika za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 20 učenika za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.

Za vrijeme školovanja učenici imaju pravo na mjesečnu naknadu od 250 eura

Prijavljuju se oni koji pohađaju ili su završili drugi razred četverogodišnje ili petogodišnje srednje škole. Oni upisom u policijsku školu nastavljaju školovanje promjenom upisanog programa. Upisati se mogu hrvatski državljani. Uvjeti su:

 • završen drugi razred srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 za školu u četverogodišnjem trajanju (gimnazijski programi, strukovni obrazovni programi na razini 4.2)
 • završen 1. i 2. razred s općim uspjehom najmanje dobar
 • imati ocjenu iz vladanja najmanje dobar
 • ne biti stariji od 19 godina s danom početka nastave
 • imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost
 • udovoljiti zahtjevima profesionalne selekcije
 • imati propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti
 • biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe
 • ne biti član/članica političke stranke

Za vrijeme školovanja, stoji u natječaju, učenici imaju pravo na smještaj i prehranu, propisanu odoru i sportsku prehranu, knjige i školski pribor, mjesečnu naknadu za osobne potrebe od 250 eura i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja.

Izdvojeni članak
carinska uprava

Uvodi se srednja za carinike: ‘Moguće su i stipendije učenicima za ovo zanimanje’

Prijave se šalju do 1. kolovoza, kandidati prolaze selekciju

Prijaviti se zainteresirani mogu putem sustava e-Građani ili slanjem dokumentacije poštom. Za maloljetnike putem e-Građana prijavu šalju roditelji ili zakonski zastupnici. Zainteresirani moraju priložiti popunjen obrazac prijave na natječaj u kojem je potrebno navesti podnosi li se prijava za Ministarstvo unutarnjih poslova ili Ministarstvo pravosuđa i uprave ili za oba Ministarstva. Drugi dokumenti koji se dostavljaju su:

 • preslika svjedodžbe 1. razreda srednje škole i ovjereni prijepis ocjena 2. razreda srednje škole iz e-Dnevnika
 • dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika Domovnice ili preslika osobne iskaznice ili preslika putovnice)
 • dokaz o mjestu prebivališta (preslika osobne iskaznice)
 • dokaz prava prednosti pod jednakim uvjetima pri upisu (preslika rješenja odnosno potvrde o priznatom statusu na koji se kandidat/kandidatkinja u prijavi poziva; pripadnici nacionalnih manjina nisu u obvezi dostavljati dokaz o nacionalnoj pripadnosti)

Rang lista određuje se na temelju ostvarenih rezultata u dosadašnjem školovanju, rezultata profesionalne selekcije, tjelesne motoričke sposobnosti, motivacijskog razgovora te rezultata provjere osobne dostojnosti i psihičke i tjelesne zdravstvene sposobnosti. Natječaj je otvoren do 1. kolovoza 2024. godine. Oni koji šalju poštom, adresa je:

Ministarstvo unutarnjih poslova
Policijska akademija ‘Prvi hrvatski redarstvenik’
Policijska škola ‘Josip Jović’
10 000 Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1
s naznakom ‘za natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“ u 2024./2025. godini’

Uvjete natječaja detaljno možete proučiti u dokumentu ispod. Napomenimo da je ujedno otvoren i natječaj za 500 polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac. Program će započeti najranije 7. listopada, a polaznici će se nakon završenog programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova. Uvjet je završena trogodišnja ili četverogodišnja škola i da osoba nema navršenih 28 godina na dan 7. listopada. I taj natječaj možete vidjeti u dokumentima ispod. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab