Pretraga

Incident u splitskoj školi: Roditelji upali na sat pa završili na policiji, bit će prijavljeni

A- A+

U jutarnjim satima u utorak u Osnovnoj školi Dobri u Splitu došlo je do incidenta. Prema pisanju lokalnih medija, pojedini roditelji upali su na sat i pritom se neprimjereno ponašali prema djelatnicima škole. Dvoje roditelja završilo je na policiji, koja protiv njih podiže prijavu.

OŠ Dobri Split

OŠ Dobri Split | screenshot: Google Maps

Niz dalmatinskih portala pisao je o incidentu do kojeg je u utorak došlo u Osnovnoj školi Dobri u Splitu. Intervenirala je i policija. Kako prenosi Slobodnadalmacija.hr, roditelji su se pojavili u školi i na neprimjeren način se ponašali prema ravnateljici.

Ravnateljica i pedagoginja prijavile slučaj policiji

Kako je za isti izvor rekla ravnateljica Mirjana Dodig, riječ je o roditeljima istog učenika viših razreda.

– Na kraju su podnesene dvije kaznene prijave od mene kao ravnateljice i od pedagoginje. Škola se danas odvija normalno, sve je u redu. Pretpostavljam da je učenik danas u školi. Roditelji su zajedno ušli na sat. Dalje ne smijem ništa komentirati, rekla je ravnateljica za Slobodnadalmacija.hr dodajući da je i ranije bilo neslaganja, ali je sve bilo rješavano razgovorom.

Jučer je pojasnila i da je razlog vjerojatno bilo nezadovoljstvo ocjenama. Slobodnadalmacija.hr prenosi da je, prema jučerašnjim riječima ravnateljice, roditelj upao na školski sat i kazao kako ravnateljici, pedagoginji i razrednici zabranjuje rad s djecom. Po objavi članka redakciju Slobodnadalmacija.hr kontaktirao je i jedan od roditelja učenika OŠ Dobri. Tvrdi da se nekoliko roditelja našlo kako bi vidjeli u čemu je problem. Navodi i da su stali iza roditelja koji su ušli u školu, jer im je dijete pozivano kod pedagoga ‘bez razloga, a razrednici je učenica putem WhatsApp-a slala poruke u kojima su ispričane različite priče o njemu, što smatramo neistinom’.

Izdvojeni članak
osnovna škola majstora radovana izvana

Bizaran incident u Trogiru: Otac učenice uletio u razred i fizički napao nastavnika

Policija podiže prijavu

Jutros smo poslali upit u PU splitsko-dalmatinsku, odakle potvrđuju da je istraga provedena, a slijedi i prijava.

– U odnosu na događaj koji se dogodio jučer u obrazovnoj instituciji na području Splita policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje (čl. 139. st. 3 u svezi st. 1 KZ-a) i prekršaja opisanog u čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu zaposlenih u obrazovnoj instituciji. Također je za isti događaj dovršeno kriminalističko istraživanje i nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Protiv spomenutih slijedi podnošenje prijava, navode iz PU splitsko dalmatinske.

Inače, radnici koji obavljaju poslove iz djelatnosti socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, dakle i nastavnici i pedagozi i ravnatelji, tretiraju se u Kaznenom zakonu kao službene osobe. Pa time i raste kazna počiniteljima eventualnih prijetnji zlom s ciljem zastrašivanja ili uznemiravanja, a može iznositi i do šest godina zatvora. Za kršenje spomenutog članka zakona o prekršajima kazna može biti od 700 do 4.000 eura ili 30 dana zatvora.