Pretraga

Otvorena dograđena škola u Zagrebu: Jedna je od rijetkih područnih s produženim boravkom

A- A+

Radovi dogradnje na Područnoj školi Kupinečki Kraljevec počeli su u ožujku 2022. godine, a sada ju je, dvije godine kasnije, gradonačelnik Tomislav Tomašević i službeno otvorio. Iako su radovi trebali biti gotovi u prosincu 2022. godine, radovi na dogradnji gotovo tri puta većeg objekta površine 719 kvadrata su se prolongirali. Zahvaljujući proširenju škola sada ima nastavu u jednoj smjeni i jedna je od rijetkih područnih škola koja ima produženi boravak.

područna škola stara zgrada i nadograđeni dio novi iz zraka

Područna škola Kupinečki Kraljevec | Foto: Grad Zagreb

Dvije godine otkako je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević postavio kamen temeljac radovi na Područnoj školi Kupinečki Kraljevec i službeno su gotovi. Radi se o područnoj školi u sklopu Osnovne škole Brezovica čija je površina bila 261 kvadrat, a sada je na to nadograđeno  novih 719 kvadrata. Zahvaljujući tome škola je sada prešla na jednosmjenski rad, a ujedno je jedna od rijetkih područnih škola koja ima produženi boravak.

– Uz šest završenih cjelovito obnovljenih škola, ovo je deseta nova, rekonstruirana ili dograđena škola koju smo otvorili u svom mandatu. Prema tome, na otvorenju ove, 16. škole u našem mandatu možemo reći da gradimo nove škole sve u šesnaest. Iz gradskog proračuna je za tih deset investicija izdvojeno čak 96,3 milijuna eura, rekao je Tomašević.

Dogradnja škole investicija je u vrijednosti od 2,5 milijuna eura. Učenici su tako dobili dvije učionice razredne nastave, malu dvoranu, kabinete, zbornicu, blagovaonicu, priručnu kuhinju i druge prateće prostore, sportsko i dječje igralište te parkiralište. Podsjetimo, radovi su trebali biti gotovi u prosincu 2022. godine, no rokovi su se pomaknuli više puta. Tomašević je na službenom otvaranju škole najavio i kako će početi radovi na Osnovnoj školi Stjepana Bencekovića u Horvatima.