Pretraga

Radovi na jednoj zagrebačkoj školi ponovno produljeni: Trebali su biti gotovi još 2022. godine

A- A+

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević sa svojim zamjenicima obišao je gradilište Područne škole Kupinečki Kraljevec gdje traju radovi na dogradnji. Iako je prvotni rok završetka radova bio još u prosincu 2022. godine, radovi su od tada produljeni još dva puta. Sada su iz Grada priopćili kako je rok pomaknut i treći put i to na listopad 2023. godine.

gradonačelnik zagreba tomislav tomašević sa zamjenicim ai radnicima unutar škole u kojoj su radovi, prstom pokazuje na žice koje vise sa stropa

Radovi na Područnoj školi Kupinečki Kraljevec | Foto: Grad Zagreb

Radovi na dogradnji Područne škole Kupinečki Kraljevec Osnovne škole Brezovica trebali su biti gotovi još u prosincu 2022. godine. Od tada je rok za završetak radova pomaknut dva puta, a sada je Grad Zagreb objavio kako je rok pomaknut i treći put i to na listopad ove godine.

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca poslali smo upit Gradu da nam daju detaljan popis svih radova u osnovnim i srednjim školama te su nam tada rekli da je očekivani završetak radova na PŠ Kupinečki Kraljevec tijekom ovog mjeseca, dakle u kolovozu 2023.

Iako radovi ponovno kasne, glavni dio je napravljen

No, gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet ovog su tjedna obišli gradilište područne zagrebačke škole i vidjeli kako radovi nisu ni blizu gotovog. No, glavni i najveći dio radova ipak je obavljen.

– Na postojeću školsku zgradu od 261 m² nadograđeno je 719 m² novih prostora koji obuhvaćaju dvije učionice te druge unutarnje i vanjske sadržaje, uključujući dvoranu za sportaše i priredbene aktivnosti. Predviđeni završetak radova je u listopadu ove godine, priopćili su iz Grada Zagreba.

Nakon gradilišta područne škole, Tomašević je posjetio i Osnovnu školu Stjepana Bencekovića u Horvatima gdje je u planu dogradnja škole i izgradnja sportske dvorane.

Izdvojeni članak
OŠ Ante Kovačića

Foto: Posljednja trosmjenska škola u Zagrebu uskoro bi trebala biti gotova, ovako trenutno izgleda

Ovog mjeseca očekuje se završetak radova na posljednjoj trosmjenskoj školi u Zagrebu

Iz Grada Zagreba su nam početkom ovog mjeseca dali podatak kako se tijekom ovog mjeseca očekuje završetak radova i na posljednjoj trosmjenskoj školi u Zagrebu. Radi se o Osnovnoj školi Ante Kovačića koja broji više od tisuću učenika.

Za sada preostaje vidjeti hoće li se i taj rok, koji je bio predviđen za siječanj 2023. pa pomaknut na travanj i onda na kolovoz ove godine, ponovno produljiti. Detaljan popis škola koje su trenutno u fazi radova, bilo zbog dogradnje, rekonstrukcije ili obnove, možete pogledati na ovoj poveznici.