Pretraga

Otvorila se LUMEN platforma, pogledajte kakva vas natjecanja očekuju

A- A+

Stiglo je vrijeme za ovogodišnje otvorenje LUMEN platforme. Studentska udruga eSTUDENT  u kino dvorani Studentskoga Centra u Zagrebu organizirala je panel raspravu gdje su studenti mogli sve saznati o LUMEN natjecanjima.

Foto: Facebook

LUMEN je platforma koja se sastoji od četiri natjecanja iz područja Business, Data Science, Engineering i Development, a ujedno je, prema navodima udruge eStudent, najveće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj i regiji.

Studenti će u natjecanjima u timu, od dva do četiri člana, imati priliku raditi na praktičnim primjerima iz prakse, a steći će i certifikat o sudjelovanju. Iz udruge eStudent kažu da će sudionici tijekom trajanja natjecanja imati i mogućnost konzultacije s mentorima te sudjelovanja na radionicama i predavanjima u organizaciji tvrtki, a koja će biti dostupna i studentima koji se nisu prijavili na neko od natjecanja.

Osim, naravno, stjecanja novih iskustava i isticanja na tržištu rada, iz udruge eStudent kažu da studenti mogu osvojiti i novčane nagrade. LUMEN Engineering i LUMEN Development otvorili su svoje prijave već 14. siječnja, dok se 26. siječnja otvaraju prijave za LUMEN Data science te naposljetku LUMEN Business 28. veljače.

Izdvojeni članak

Hrvati s Oxforda organiziraju natjecanje za studente i učenike, možete osvojiti dobre novčane nagrade

LUMEN Business

LUMEN Business, nekadašnji Case Study Competition, najveće je natjecanje za studente koji žele pokazati svoju kreativnost u rješavanju poslovnih slučajeva. Ovogodišnji su partneri BAT, L’Oreal, Njuškalo, PBZ i Pliva, te svaka od tvrtki sastavlja svoj case kojeg studenti imaju priliku slobodno odabrati.

LUMEN Data science

Ako niste skloni biznisu, već analitičkom razmišljanju, računalnoj znanosti i matematici, tu je LUMEN Data science, odnosno prijašnje Mozgalo. Glavni ciljevi natjecanja su stjecanje praktičnih znanja iz područja računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike, a uz to će studenti naučiti vještine kreativnosti, snalažljivosti i vremenskog planiranja.

LUMEN Development

LUMEN Development natjecanje je u izradi web i mobilnih aplikaciji. U njemu, dakle, studenti na konkretnom slučaju trebaju pokazati svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine. Iz udruge eStudent kažu da će studenti sudjelovanjem na ovom natjecanju imati priliku steći nova znanja i istaknuti se na tržištu rada.

LUMEN Engineering

Nekadašnji Elektroboj, LUMEN Engineering, je natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Cilj je potaknuti studente na samostalno razvijanje kreativnih rješenja koja treba implementirati u vidu elektroničkog sustava. Teme natjecanja su unaprijed definirane, a odabiru ih partneri koji i financijski potpomažu studente u izradi finalnog proizvoda.

Više informacija o natjecanjima možete saznati na službenoj stranici udruge eStudent.