Pretraga

Hrvati s Oxforda organiziraju natjecanje za studente i učenike, možete osvojiti dobre novčane nagrade

A- A+

Dvojica Hrvata s Oxforda u suradnji sa studentskim klubom xFER organiziraju ‘Natjecateljsko Suncobraniranje’. Sudjelovati mogu studenti i učenici, ali i oni koji to nisu već samo moraju znati programirati. Za one koji najbolje riješe samo jedan zadatak, predviđene su novčane nagrade.

Foto: Unsplash

Startup PhishAR pokrenula su dvojica Hrvata na Sveučilištu u Oxfordu, Ivan Martinović s Odsjeka za računalne znanosti i Ivo Sluganović, postdoktorand s istog Sveučilišta. U suradnji sa studentskim klubom xFER organiziraju ‘Natjecateljsko Suncobraniranje’.

– Razvijamo tehnologije i proizvode vezane za AR, računalni vid i cyber sigurnost koje su jedinstvene u svijetu. Sjedište nam je u Oxfordu, ali najveći dio tima nam je u Zagrebu, rekli su iz PhishARa.

Zadatak je pokriti ljude na plaži suncobranima

Cilj zadatka na natjecanju je pokriti sve ljude na plaži sa suncobranima, na način da ukupna površina suncobrana bude najmanja moguća te se pod svakim suncobranom moraju nalaziti dvije osobe. Zvuči jednostavno, no zadatak se mora riješiti pomoću programiranja. Može se koristiti bilo koji programski jezik i skup alata, a natjecatelji moraju poslati pozicije suncobrana i indekse osoba koje pokrivaju.

– U natjecanju mogu sudjelovati svi studenti, ali postoji kategorija i za nestudente, a najboljim natjecateljima PhishAR nudi vrijedne nagrade, poručili su iz PhishARa.

Izdvojeni članak
A1 Hrvatska

Stručnjaci kognitivnog računarstva pomogli djeci razviti chatbotove: ‘Cilj je otvoriti im prozor u budućnost’

Novčane nagrade za najbolje natjecatelje

Nagrade se dobivaju za osvojena prva tri mjesta među studentima, prvo mjesto donosi nagradu od 3.000 kuna, drugo 2.000 kuna i treće 1.000 kuna. Novčanu nagradu dobiva i najbolji učenik ili učenica u iznosu od 1.000 kuna za prvo mjesto. Također, osoba koja nije student niti učenik, za prvo mjesto također osvaja 1.000 kuna.

Uz novčanu nagradu, studenti dobivaju mogućnost prakse i usavršavanja u startupu renoviranog oxfordskog sveučilišta. Rok za prijavu je 6. studeni, a sve ostale detalje i kako se prijaviti na natjecanje možete pogledati ovdje.