Pretraga

Ovako nas predstavljaju u EU: ‘Pipl mast trast as’

A- A+

Nakon brojnih propusta i pokazivanja neznanja engleskog jezika od strane hrvatske vladajuće garniture, SDP-ova Ingrid Antičević Marinović nastavila je tradicionalni slijed blamiranja. Svega dvije minute i petnaest sekundi govora u Europskom parlamentu bilo je sasvim dovoljno da Ingrid prezentira svoje neznanje engleskog jezika. Sa snažnim završetkom svojeg izlaganja zastupnica je poručila svima ‘Pipl mast trast as’.

Jedna od dvanaestero hrvatskih promatrača u Europskom parlamentu je i SDP-ova Ingrid Antičević Marinović. Iako na prilično važnoj funkciji na kojoj predstavlja Republiku Hrvatsku u Bruxellesu, ova zastupnica pokazala je kako (ne) barata engleskim jezikom. Katastrofalni izgovor i gotovo nerazumno čitanje s papira prilično je osramotilo zastupnicu koja je svoj govor završila u snažnom tonu s izjavom ‘Pipl mast trast as’.

Iako nije nova i šokantna vijest da još netko iz redova Vlade Republike Hrvatske ne zna govoriti najvažnijim jezikom na svijetu, engleskim, ne možemo se ne nasmijati na najnoviji pokušaj, ovaj put u izvedbi SDP-ove Ingrid Antičević Marinović. Da je njezin engleski čula samo hrvatska javnost, to ne bi bilo tako pogubno, no govor je održala u Europskom parlamentu kao jedna od 12 hrvatskih promatrača.