Pretraga

Ovih dana proširila se vijest o pokušaju otmice djece na A1: Policija je objavila što se stvarno dogodilo

A- A+

Mediji su proteklog vikenda izvijestili o potencijalnom pokušaju otmice učenika na odmorištu Macola na autocesti A1.  Navodilo se da dvojica muškaraca mame djecu u svoj automobil nudeći im novac. Policija je ubrzo počela istraživati slučaj te su ovoga utorka utvrdili da nije bilo nikakvog mamljenja niti pokušaja otmice.

policija

Foto: PU zagrebačka

Proteklog su vikenda roditelji i ravnatelj Osnovne škole Petar Kanavelić na Korčuli prijavili policiji da su dva starija muškarca s kapuljačama mamila učenike na popularnom odmorištu Macola. Navodilo se, podsjetimo, da su muškarci učenicima koji su se vraćali s terenske nastave u Gorskom kotaru, nudili novac kako bi s njima ušli u automobil.

Nije bilo pokušaja otmice

Budući da je vijest odjeknula u javnosti, ovog se utorka o cijelom događaju oglasila i policija, koja tvrdi da nitko nije mamio ni pokušavao oteti djecu.

– Temeljem svih obavljenih razgovora sa sudionicima ovog događaja i pregledanog videozapisa, utvrđeno je da se u konkretnom slučaju radilo o ponašanju koje se ni na koji način ne može okarakterizirati kao pokušaj otmice djece, kako je to navedeno u nekim medijskim objavama niti ponašanju koje ima elemente kaznenog djela, kažu iz policije.

Izdvojeni članak
policijski auto

Muškarac u Zagrebu vrbovao 10-godišnju učenicu: ‘Rekao joj je da ga je poslala mama da ju pokupi’

Ostavio je dječaku svoj kusur

Ispostavilo se, naime, da nije bilo dva muškarca već samo jedan, koji je prilikom plaćanja svog računa na blagajni odmorišta primijetio dječaka koji nije imao dovoljno novca da plati željeni artikl. Muškarac je dječaku samoinicijativno ostavio svoj kusur na pultu blagajne i rekao mu da je taj novac za njega.

– Vidjevši pozitivnu reakciju dječaka, manje novčane iznose ponudio je još nekolicini djece koja su bila u blizini, ne želeći kod njih izazvati osjećaj zakinutosti, ali su djeca odbila primitak novca. Budući da su ga nastavnice upozorile na ponašanje, muškarac je napustio odmorište, zajedno s kolegicom koja ga je za to vrijeme čekala u vozilu, objašnjavaju iz policije.

Muškarac, prema tvrdnjama policije, nije imao kapuljaču niti je nagovarao dijete da s njim uđe u vozilo, što je potvrđeno snimkom videonadzorne kamere. Potvrđeno je, također, da je muškarac bio na unaprijed dogovorenom poslovnom putu.