Pretraga

U kontejneru u Zaprešiću pronađena je beba: Spasila su je dvojica tinejdžera

A- A+

Tinejdžeri koji su se vraćali s treninga, spasili su bebu koju su našli u kontejneru u Zaprešiću. Dvojac (17, 18 godina) je pozvao policiju koja provodi istragu te sumnja da je ovo bio pokušaj ubojstva bebe. Dječak star tek jedan do dva sata prebačen je u KB Sveti duh, gdje se o njemu brinu uz pojačane mjere opreza.

policijski automobil

Foto: PU zagrebačka

Pri vraćanju s treninga, 17-godišnjak i 18-godišnjak nisu vjerojatno mogli ni zamisliti da će spasiti život tek rođenoj bebi. Upravo se to dogodilo u Zaprešiću gdje su dvojica mladića u kanti za smeće pronašla novorođenče. Policija je potvrdila informaciju o pronalasku i izvijestila i da se nakon obavljenog očevida nastavlja istraga.

Glasnogovornica zagrebačke policije, Marija Goatti, navela je za više medija kako policija sumnja da je posrijedi bio pokušaj ubojstva. Pohvalila je 17-godišnjaka i 18-godišnjaka navodeći da su svojom brzom reakcijom djetetu spasili život. Dijete je pronađeno oko 23 sata, te prevezeno u KB Sveti duh. U bolnici je utvrđeno da je bebino stanje stabilno.

Izdvojeni članak
policija

MUP traži 670 mladih koji žele postati policajci: Pogledajte koji su njihovi uvjeti

– I u ovom slučaju naša profesionalnost ide u smjeru traženja uzroka i okolnosti pod kojima se zbio događaj i tko je sve u njemu sudjelovao, rekla je Goatti, prenosi n1.info.hr.

Slučaj je prokomentirala i Rebeka Ribičić, voditeljica Odjela neonatologije na KB-u Sveti Duh. Za medije je potvrdila da je posrijedi dječak koji je u trenutku pronalaska bio star svega jedan do dva sata. Iako je na bebi bilo krvi, Ribičić je navela da je to bila majčina krv od poroda te na dječaku nisu primijećene nikakve vanjske ozljede. U bolnici se brinu o ovom novorođenčetu, kao i o svakom drugom, ali uz pojačane mjere opreza zbog ‘specifičnih uvjeta početka života’.